De week waarop Jennifer Aniston op Instagram kwam: een terugblik

Wie afgelopen dinsdag haar stories op Instagram liet lopen, zag ‘m vroeg of laat vanzelf voorbij komen: de intrede van Jennifer Aniston op Instagram. Inmiddels zijn we drie dagen verder en maken we de balans op.

Jennifer Aniston op Instagram

De foto waarmee Jennifer haar intrede deed op Instagram ging viral als een tierelier. Wat wil je ook, als je de gehele cast van Friends verzamelt en de selfie maakt waarop iedereen wacht. Lisa Kudrow (Phoebe), Courteney Cox (Monica), Matt LeBlanc (Joey), David Schwimmer (Ross) en Matthew Perry (Chandler), allemaal schitteren ze op ’s werelds meest gewenste selfie. Oftewel de groepsfoto die de geruchten over een eventuele Friends-reunion aflevering (of film) weer doen oplaaien.

 

View this post on Instagram

 

And now we’re Instagram FRIENDS too. HI INSTAGRAM 👋🏻

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

En zo geschiedde. Al werden die geruchten snel in de kiem gesmoord: nee, er komt geen reünie. ‘We waren toevallig allemaal op hetzelfde moment in dezelfde stad en hadden tijd om met met elkaar af te spreken. Dat doen we wel vaker,’ zo verklaarde Jennifer.

Guinness World Records

Maar de foto had een verdere reikwijdte dan alleen die roddels. Net als Kim Kardashian’s billenfoto uit 2014, geldt nu voor Jennifer Aniston: she broke the Internet. De actrice wist binnen twee dagen tijd maar liefst 12,9 miljoen volgers aan zich te binnen. Inmiddels staat de teller op 13,3 miljoen volgers.

Als reactie op de immense populariteit van haar eerste foto postte Jennifer dit filmpje:

 

View this post on Instagram

 

I swear I didn’t mean to break it… Thank you guys for the kind, glitchy welcome ❤️

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Jennifer brak met haar toetreding tot Instagram het Guiness World Record door een miljoen volgers te scoren binnen de snelste tijd. Ze ‘versloeg’ hiermee prins Harry en zijn vrouw Meghan, die daarvoor het record in handen hadden.

‘Woot woot!’

En natuurlijk ging dat ook in Hollywood niet ongezien voorbij. De likes, comments en follows van mede-celebrities stroomden binnen. Van haar ex Justin Theroux (‘Woot woot!’) tot collega Reese Witherspoon (‘Now I can finally tag here in FRIENDS memes’), iedereen verwelkomde ‘Rachel’ maar wat graag op the gram. 

Creeper

Maar voor wie denkt dat Jennifer echt een Insta-groentje is… Je hebt het mis. Tijdens een interview met Jimmy Kimmel verklapt ze dat ze al een poosje een zogenaamd creeper-account had. Kijken, kijken, niet posten, dat idee.

‘Ja, ik heb inderdaad een tijdje zo’n soort nep-profiel gehad, om de sociale media te leren begrijpen voordat ik mezelf eraan overgaf. En op een gegeven moment dacht ik: nou huppekee, ik doe het gewoon,’ aldus de Friends-ster, die toegaf nog wel wat moeite te hebben met hele gebeuren. ‘Dan krijg ik een alert op mijn telefoon, waarvan ik dan denk dat het een appje is. Maar dan blijkt het gewoon een melding te zijn van iemand die een hartje bij een foto zet.’

Oh hi there, cocaine

Bovendien zorgde de foto ook voor de nodige ophef. Oplettende fans denken dat ze cocaïne op tafel zien liggen. Op het scherm van een telefoon lijkt ‘iets wits’ te liggen en daar stellen velen vragen bij. Fans denken dat Aniston met haar eerste foto per ongeluk meer heeft gedeeld dan ze wellicht had bedoeld.

En hey, is dat niet waarom je op Instagram gaat? Om speculaties te stimuleren of juist de kop in te drukken? Het was in ieder geval Jennifer’s argument om het sociale medium te betreden. Nadat Reese Witherspoon uitlegde dat je dankzij het medium ook veel roddelverhalen uit de wereld kunt halen, was Jennifer om.

Afijn, de foto heeft inmiddels 13 miljoen likes. Lijkt ons een prima start.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.