Kritiek op de jurk van Jennifer Lawrence, maar zelf vindt ze dat dikke onzin

Jennifer Lawrence maakt weer heel wat (internet)tongen los. Of beter gezegd: haar jurk. En het feit dat ze kou staat te lijden tussen dik ingepakte mannen. Gevalletje #MeToo? Welnee. ‘Als ik kou wil lijden, is dat mijn eigen keuze,’ aldus Jennifer.

Aanleiding voor de ophef is de foto die werd gemaakt ter promotie van haar nieuwste film Red Sparrow. De blonde actrice staat daar (in freezing Londen) gehuld in een weinig bedekkende Versace-jurk tussen vier mannelijke collega’s in dikke winterjassen. 

Op social media ontstond er direct commotie omdat de blote jurk van Jennifer niet samen zou gaan met haar strijd om gelijke rechten voor vrouwen in Hollywood.

Niks #MeToo

Jennifer Lawrence zelf vindt de kritiek op haar jurk seksistisch, en het heeft volgens haar niets te maken met feminisme. ‘Ik ben echt beledigd’ laat ze Facebook weten. De actrice zegt zelf te hebben beslist om zonder jas op de foto te gaan. ‘Het is een prachtige jurk, waarom zou ik die willen bedekken? Ik was maar vijf minuten buiten’, schrijft ze. ‘Zolang er een ophef wordt gemaakt over onbenulligheden als mijn kleding, zetten we geen stap vooruit. Alles wat ik draag is mijn eigen keuze. En als ik het koud wil hebben, ook!’

 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron De Standaard, LINDAnieuws, Twitter | beeld iStock
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.