Jessica Simpson slaat de spijker op z’n kop na bodyshaming door Vogue: ‘Onbegrijpelijk’

jessica simpson

Al sinds Jessica Simpson op 23-jarige leeftijd, in 2003, te zien was in een van ’s werelds eerste reality shows ‘Newly Weds’ is het publiek getuige geweest van haar gevecht tegen de kilo’s. Haar fans kennen haar gejojo, haar stylistes en collega’s haar struggle. Bladen hebben vol gestaan met de af- of toegenomen kilo’s van Jessica, nu 39, en je zou denken dat alles al gezegd en geschreven is. Toch is de zangeres en actrice verrast, zeg maar gerust teleurgesteld, in een artikel dat nu te lezen is op de website van de Amerikaanse Vogue. 

In het artikel worden herinneringen opgehaald aan het Met Gala, hét jaarlijkse fashion event in New York dat dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaat. Simpson uit haar onvrede over het stuk op Instagram. Ze haalt hierbij met name uit naar voormalig creative digital director Sally Singer, die zich nogal laagdunkend over de zangeres uitliet.

‘Het was alsof ze me aankeken’

Singer zei in het artikel: “Er was een jaar dat Jessica Simpson samen met haar toenmalige vriend John Mayer was uitgenodigd. Ze droeg een jurk van Michael Kors, waar haar borsten zowat uitvielen. Eenmaal aan tafel lagen haar borsten bijna op haar bord. Het was alsof ze me aankeken. John Mayer ging ze daarna ook nog eens betasten. Dat was het moment waarop ik dacht: maar natuurlijk, doe lekker waar je zin in hebt en stoor je vooral niet aan je tafelgenoten.”

jessica simpson
John Mayer en Jessica Simpson tijdens het Met Gala in 2007

Simpson reageerde via sociale media met de bekende foto waarop Sophia Loren afkeurend kijkt naar de weelderige boezem van Jayne Mansfield. “Ik voel me vandaag ook een beetje Jayne Mansfield, omdat Sally Singer het nodig vindt om mij te bodyshamen. Ik heb gedurende mijn volwassen carrière veel opmerkingen over mijn lichaam gekregen, maar om zoiets in een, verder leuk, stuk over het mooiste evenement dat er is deze tekst te lezen gaat er bij mij niet in. Bovendien klopt het verhaal ook niet. Het is werkelijk te walgelijk voor woorden dat ik anno 2020, notabene door een vrouw, belachelijk wordt gemaakt omdat ik borsten heb.”

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.