John Legend vindt dat R. Kelly net zo hard aangepakt mag worden als Harvey Weinstein

R Kelly documentaire

Als het aan John Legend ligt, moet R. Kelly hetzelfde lot ondergaan als Harvey Weinstein. De All of me-zanger is een van de weinige artiesten die zijn mening gaf in Surviving R. Kelly, de veelbesproken documentaire over de beschuldigingen dat R. Kelly jonge vrouwen zou hebben misbruikt.

Hoewel John op Twitter vooral lof krijgt voor zijn optreden in de documentaire, vraagt twitteraar Anika zich af waarom hij zo afgeeft op R. Kelly. Bij een foto van John en Chrissy samen met Harvey Weinstein schrijft ze: ‘Ik kan me niet herinneren dat je deze man ooit publiekelijk veroordeelde. Kun je dit even uitleggen?’

John & Harvey

Voor die uitleg neemt John uitgebreid de tijd. ‘Ik heb een foto genomen met Harvey, met wie ik meerdere malen heb samengewerkt voordat zijn misbruik aan het licht kwam. Toen dat eenmaal gebeurde, zijn zijn bedrijf en loopbaan geruïneerd en zoiets zou R. Kelly ook moeten overkomen,’ schrijft John, van wie een kiekje met zijn vrouw Chrissy en Weinstein in 2016 werd gemaakt bij het Sundance Film Festival.

Legend zit niet op verdere bemoeienis te wachten van volgers die denken dat Kelly onschuldig is. ‘Als jullie R willen bijstaan en alle verhalen van de misbruikte vrouwen zo teniet willen doen, zeg dat dan eerlijk. Maar haal er geen oude foto van mij met iemand anders bij.’

Makkelijke beslissing

John heeft niet lang getwijfeld om mee te werken aan de documentaire. Daar wordt hij door veel volgers voor geprezen, al schudt hij dat van zich af.  ‘Ik hoef geen schouderklopje te hebben. Ik geloof deze vrouwen en het interesseert me geen fuck dat ik een kindermisbruiker niet heb willen beschermen. Het was een makkelijke beslissing om hieraan mee te werken.’

Strafrechtelijk onderzoek

Er is momenteel veel te doen rondom Surviving R. Kelly, waarin zo’n vijftig mensen aan het woord komen over de vermeende praktijken van de 51-jarige zanger. Een flink aantal vrouwen beschuldigt de muzikant van seksueel misbruik, machtsmisbruik en seks met minderjarigen. Naar aanleiding van de documentaire heeft justitie in de staat Georgia besloten tot een strafrechtelijk onderzoek naar de zanger, zo meldt TMZ.

Robert Kelly – zoals de muzikant echt heet – reageerde eerder deze week kort op Surviving R. Kelly. Hij zou de documentaire walgelijk vinden en beschouwt deze als wraakactie van uit de muziekindustrie waarmee hij het aan de stok heeft.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.