Johnny de Mol is finaal afgebrand, maar déze roast-grappen gingen Twitter nét te ver

Gisteravond was het dan eindelijk zover voor Johnny de Mol: negen van zijn bekende vrienden mochten Johnny een avond lang de grond in boren, afbranden, mentaal breken en verbaal fileren. Zoals altijd zijn de meningen over het niveau van de grappen weer behoorlijk verdeeld. Dít vond Twitterend Nederland dit jaar écht niet door de beugel kunnen.

Jézus, wat een show

Na Gordon en Giel Beelen werd gisteren op Comedy Central The Roast of Johnny de Mol uitgezonden. Johnny kreeg de rol van Jezus, de zoon van God: in dit geval de almachtige mediaman John de Mol. Onder anderen Heleen van Royen, Patty Brard, Tooske Ragas, Danny Froger, Tatum Dagelet, Najib Amhali en Roast-koning Peter Pannekoek namen plaats achter het spreekgestoelte om gehakt te maken van de populaire ‘zoon van’.

Onder de maat?

Dat was lachen gieren brullen, maar niet elke grap werd door iedereen gewaardeerd. Voor de één kon het niet hard genoeg, terwijl de grens voor een ander toch echt overschreden is.

Dat Peter Pannekoek de ‘stint’ erbij haalde in de show slechts enkele maanden na het dodelijke ongeluk waarbij vier kinderen omkwamen, kon een enkeling níet waarderen.

Ook vinden sommigen het geloof een no go:

Ruben was in z’n algemeen geen fan van Peter #smakenverschillen

De ziekte kanker blijft ook altijd een gevoelig punt. Al laten enkele ‘survivors’ op Twitter weten die grappen best te kunnen hebben:

Volgens Peter moest Patty ‘nee’ leren zeggen, zoals tegen deelname in zo’n beetje ieder flutprogramma. Net zoals haar dochter over een paar jaar zal antwoorden als artsen haar vragen of ze Patty moeten reanimeren. Ouch.

Terwijl Johnny in de spotlights kapotgemaakt werd, zat zijn vrouw Anouk – die regelmatig voorbijkwam in de speeches – te lachen als een boer met kiespijn:

Ja, weer dat geloof. Johnny ‘kruisigen’ aan het einde van de avond viel niet bij iedereen in goede aarde:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Twitter | Beeld: HH