Jools Oliver kreeg een miskraam tijdens lockdown-periode

Jools Holland

Voor Jools Oliver, de vrouw van chef-kok Jamie Oliver, was de lockdown-periode in thuisland Engeland bijzonder zwaar. Ze kreeg een miskraam terwijl ze 6,5 week in verwachting was van haar zesde kind. 

Jools vertelt ook hoe ze haar moeder niet durfde te vertellen over de miskraam. In de podcast Made by Mammas doet ze haar verhaal.

‘Ik weet het niet meer’

Wanneer de presentator van de podcast, Zoe Hardman, vraagt naar Jools wens om een zesde kind op de wereld te zetten, vertelt Jools: “Ik wilde het echt heel graag, maar ik heb sindsdien drie miskramen gehad waarvan de laatste drie weken geleden. Nu denk ik: ik weet het niet meer. Ik wil het wel, maar ik weet niet of ik het mentaal aan kan. En ook fysiek, want ik ben 45 en bijna 46. Dus het is een risico.”

Hoewel man Jamie het nog wel ziet zitten, geeft zij het nog een jaar de tijd. “Daarna sluit ik dat hoofdstuk af omdat ik ook heel gelukkig en voldaan ben met hoe het nu is. Het is vreselijk dat je zó graag nog een klein babytje wil, maar je kunt er niks aan doen.”

Vroege miskramen

In totaal maakte ze in haar leven vijf miskramen mee. “Ik had twee vroege miskramen voordat River (haar jongste zoon, red.) kwam. Ik ben heel goed in het leven gewoon weer oppakken en maar doorgaan, terwijl anderen er langer bij stil blijven staan. Ik heb mezelf aangeleerd dat niet te doen omdat ik daar niet positief over ben.”

Gevaarlijke miskraam

Jools verzweeg haar laatste miskraam bewust voor haar moeder. “Mijn tweede miskraam na River was behoorlijk gevaarlijk voor mij. Mijn familie wilde daarom dat ik het niet nog eens deed. Zij vinden: je hebt vijf gezonde kinderen, wees gewoon dankbaar. Ik begrijp wel dat mijn leven belangrijker is. Dan zeg ik liever niks, omdat ze zich dan – zeker in lockdown – nog meer zorgen om mij maken. Mijn moeder zou overstuur raken omdat we elkaar ook niet konden zien. Ze weet het nu wel, maar destijds heb ik het niet verteld.”

Jools en Jamie hebben samen vijf kinderen: Poppy Honey Rosie, River Rocket Blue Dallas, Buddy Bear Maurice, Petal Blossom Rainbow en Daisy Boo Pamela.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Red. Beeld: Brunopress
Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen.