The Joy of Missing Out. Hoe dan?!

2014 is het jaar van The Joy Of Missing Out: een inmiddels veelbesproken tegenreactie op een tijd waarin we hysterisch van event naar borrel naar verjaardag racen. Met Facebook, Twitter en Instagram in de aanslag. De nieuwste trend: ga voor het echte leven, omarm the Joy Of Missing Out (JOMO).

Kick af van social media
Wat minder met social media bezig zijn is groot onderdeel van JOMO. Het idee: wanneer je wat minder met je neus in je telefoon zit, heb je logischerwijs meer oog voor de dingen om je heen. Maar ook voor je gevoel, voor je inner self

Neem wat tijd voor jezelf
Je kent ze wel: die fietstochtjes of zelfs autoritten waarbij je als het even kan op Facebook of Twitter zit. Doe maar niet, dan heb je tenminste nog oog voor waar je fiets of rijdt. Verwen jezelf daarnaast ook eens even lekker met een dagje spa of met iets anders waarbij je helemaal tot rust komt. Telefoon laat je dus in je tas zitten.

Brainstorm
Bedenk nieuwe ECHTE (!) dingen die je in de toekomst graag wilt gaan doen en schrijf ze niet op in je mobiele telefoon maar in een heus opschrijfboekje. Denk aan: gitaar spelen, surfen, tekenen, hardlopen, schrijven. Het is dus de bedoeling dat je hierbij niet denkt aan activiteiten die goed scoren op social media. En dat je ze daarna ook gaat doen natuurlijk.

Doe een lenteschoonmaak
Het is in de lente inderdaad tijd om je kledingkast eens op te ruimen. Maar het is ook handig om je social media accounts op te ruimen. Verwijder de mensen die je toch niet spreekt. Onderzoek wijst namelijk uit dat we maar met tien procent van onze vriendenlijst daadwerkelijk zouden willen afspreken.

Durf dingen te missen
Geen zin of energie om naar het zoveelste event te gaan? Maar word je tegelijkertijd getergd door het gevoel iets groots en meeslepends te missen? Doe wat research en waarschijnlijk ben je dit gevoel dan zo weer kwijt. Ga ook iets voor jezelf doen, dan zul je zien dat er langzamerhand ruimte komt om van de nieuwe ruimte die je ervaart te genieten.

Lees meer over the Fear of Missing Out en the Joy of Missing Out op de Huffington Post en de New York Times

En bekijk dit viral filmpje Look Up eens. Over hoe we opgeslokt worden door social media.

Bron: Independent Fashion Bloggers 

Beeld: Pinterest