Jullie? Een stel?

Van sommige mensen is het haast niet te geloven dat ze ooit iets met elkaar hebben gehad. Neem bijvoorbeeld Yolantne en Jan Smit, Patricia Paay en John de Mol – ontkennen heeft geen zin Johnny – en mijn ouders.

Sommige koppels passen niet bij elkaar qua uiterlijk. Neem bijvoorbeeld een vrouw van twee meter met dito omvang en een klein, schriel ventje. Andere stellen passen niet bij elkaar omdat ze totaal niets gemeen hebben. In die categorieën vallen bovenstaande voorbeelden. Jan Smit en Yolanthe vond ik een bijzondere combinatie, want: nuchtere volkszanger en hebberige carrièretijger. Maar nog veel interessanter vind ik John de Mol en Patricia Paay.

Oh John!
La Paay doet natuurlijk graag het stof opwaaien, en persoonlijk vond ik de bekentenis dat ze ooit de lakens heeft gedeeld met Neerlands grootste mediamagnaat John de Mol himself absoluut een van de mooiste uit haar repertoire. John blijft natuurlijk stellig ontkennen – geef hem eens ongelijk –  maar ik geloof Patricia op haar woord. En toch, De Mol en Paay vind ik een onverwacht koppel. Hij de serieuze zakenman, waar volgens mij weinig lolligs mee te beleven valt, en zij, de grootste stoeipoes die werkelijk helemaal niets te ver gaat. Zie je die twee samen liggen rollebollen in bed?

Een overeenkomst
Maar misschien nog wel het beste voorbeeld van ‘stelletjes-die-echt-niet-bij-elkaar-passen’ zijn mijn ouders. Ik kan me geen twee mensen voorstellen die minder gemeen hebben dan die twee. Hun muzieksmaak komt niet overeen, evenals hun smaak in boeken, films, kunst en inrichting. Waar mijn vader houdt van strak, orde en modern is mijn moeder een gezellige rommelkont. Is mijn vader de meest sportieve man die ik ken, houdt mijn moeder meer van relaxen. En waar mijn moeder de hele dag door kan kletsen, is mijn vader een zwijgzame man. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze van mij houden. En dat is ’s werelds mooiste overeenkomst.

Bron foto: deondernemer.nl