Justin Timberlake wil graag nog iets kwijt over zijn gezamenlijke modeblunder met Britney uit 2001

justin timberlake en britney spears

Het nieuws gaat over niets anders dan corona, dus een goed moment om oude koeien uit de sloot te halen. Daarom gaan we terug naar het jaar 2001, het vruchtbare jaar dat Britney Spears en Justin Timberlake een koppel vormden. 

En wat voor koppel! Beiden kwamen uit de de Mickey Mouse Club, beiden braken door met monsterhits, beiden konden dansen als de beste, beiden waren dé tienersterren van het moment. Dus je begrijpt, toen Britney Spears en Justin Timberlake een setje vormden, werd dat door alle tabloids en paparazzi met open armen ontvangen.

Denim on denim on denim

En dan begrijp je natuurlijk ook – natuurlijk! – dat JT en Brit gewilde gasten op de rode loper waren, dat de mode toen gewoon niet heel erg ontwikkeld was (we hebben het over het begin van deze eeuw) en dat zowel Justin als Britney nog maar tieners waren. Lees: hun smaak was tevens nog niet echt door ontwikkeld. En natuurlijk, jij en ik hebben in die tijd ook modeblunders begaan, maar geen een zo groot als die van La Spears en Timberlake. We hebben het natuurlijk over hun denim on denim on denim on denim on denim look.

britney spears en justin timberlake
Britney Spears en Justin Timberlake op de rode loper van de American Music Awards, in 2001.

Nu, ruim 19 jaar later, komt Justin Timberlake terug op deze fashion faux pas, die hem de rest van zijn leven zal najagen. Want, what was he thinking? Sowieso ben je een hele lefgozert als je kiest voor een matchende outfit bij je meissie, al helemaal op de rode loper. Maar omdat ook nog voor 50 tinten denim te gaan, inclusief studs, opzichtige stiksels, cowboy hoed, blingbling en een zonnebril…. Dan moet je wel van hele goede huize komen. En je ziet het, daar kwam dit ensemble beslist niet vandaan.

Zero regrets

Dus toen ex-N*SYNC collega Lance Bass zijn voormalige collega Justin vorige week in een podcast vroeg naar het hoe en waarom achter deze outfit, volgde daar een tamelijk mooi antwoord. ‘Kijk man, je doet veel dingen wanneer je jong en verliefd bent. Dat is gewoon wat je doet.’ Lees jij ergens spijt? Nee hè, Justin Timberlake doet dat gewoon voor zijn meissie. En dat, dat kunnen we alleen maar waarderen.

“I don’t know man, you could kinda rock that today,” Timberlake responded. “Look, man, you do a lot of things when you’re young and in love, man. That’s what you do.”

Om je geheugen nog even op te frissen: Britney Spears en Justin Timberlake verschenen in 2001 samen op de rode loper van de American Music Awards. Het idee om allebei hetzelfde gekleed te gaan kwam van Britney, die de awardshow die avond presenteerde.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.