Kaal

Meer dan de helft van de mannen krijgt er mee te maken: Kaal worden.

Gezien het grote aantal kale mannen in mijn familie was de kans aanzienlijk dat ook ik het kale-mannen gen zou hebben. Het feit dat mijn vader rond zijn 23e kaal werd was ook al niet erg veelbelovend. Reden genoeg om rond mijn 16e als alto mijn haar te laten groeien onder het mom ‘nu het nog kan’. En het was niet voor niets.

Gabber-biljartbal
Ik heb mijn haar vanaf mijn 18e al kort gehouden, stekels en soms een kleine hanekam, want David Beckham deed dat tenslotte ook. Helaas begon het bovenop in het midden steeds dunner te worden, tot je op mijn 24e er doorheen kon kijken en mijn hoofdhuid kon zien. Tijd voor maatregelen! Een tondeuse werd aangeschaft en alles ging eraf. Met een mesje scheren ging me te ver, want dan zou het echt zo’n glimmende gabber-biljartbal worden. En als ik ergens niet mee geassocieerd mee wil worden, dan is dat het wel.

Kennedy
Inmiddels scheer ik het elke twee weken en laat ik ook regelmatig mijn baard staan om er toch nog wat van te maken. De meeste van mijn vrienden kennen me eigenlijk niet meer met haar en dat is maar goed ook. Als ik het nu zou laten staan, dan zou ik er als Ajacied Kennedy Bakircioglü uitzien. Een vol bos rondom maar in het midden een open veldje waar veel licht op kan vallen.

Koop een tondeuse
Mijn advies aan kalende mannen zoals Kennedy die er niet aan toe willen geven: koop een tondeuse. Dat is echt voor iedereen het beste. Net als met brillen denk je dat het je niet zal staan, maar uiteindelijk pakt het altijd prima uit en vergeten mensen hoe de situatie ervoor was. En valt het tegen, dan laat je het toch weer groeien?

foto: Privébezit