Kaasfestival in oktober in Amsterdam

kaasfestival

In het buitenland staan we er bekend om: festivals (oké, vooral de happy pillen) en kaas. Maar waarom die twee niet combineren? Dat moeten ook de bedenkers van het eerste Nederlandse kaasfestival gedacht hebben. In oktober is het zover: in Amsterdam komt er een heus kaasfestijn. 

Of je nou een doorgewinterde kaasliefhebber (van die geurende kaasjes die bijna weglopen, bijvoorbeeld) bent of ’s ochtends vooral van je bammetje met plakje jonge kaas houdt; het festival heeft voor elk wat wils. En hoewel we ons in deze tijd moeilijk kunnen voorstellen dat er überhaupt ooit nog eens een festival plaatsvindt, heeft de organisatie bekendgemaakt dat er op 10 en 11 oktober een kaasfestival in Amsterdam is. En daar kijken we behoorlijk naar uit.

Meer dan kaas proeven

Overigens hoef je (helaas) niet de hele dag alleen maar kaas te eten en te kopen, er zijn ook kaas quizes, kaas masterclasses en andere cheesy verrassingen, zo laat de organisatie weten. Die organisatie is in handen van FavorFlav en Kaasfort Amsterdam. Bij een droogje hoort een natje, dus er zal ook genoeg drank aanwezig zijn om de kaas mee te laten zwemmen.

Tickets en informatie kaasfestival

Tickets gaan binnenkort in de verkoop. Zondag 10 oktober is voor consumenten, maandag 11 oktober is voor de vakhandel. Het festival wordt gehouden in de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat. Ideaal, want op loopafstand van het Centraal Station – dus als je stoned van de kaas en dronken van de drank naar huis wil, is het station dichtbij.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: FavorFlav | Beeld: Getty Images
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster