Kaj van der Ree biedt excuses aan voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en gaat diep door het stof

YouTube-er Kaj van der Ree is talk of the country! En heeft voor het eerst van zich laten horen, van der Ree heeft spijt van zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover minderjarige meisjes en jonge vrouwen. Dat zegt hij in een reactie op de beschuldigingen aan zijn adres. ”Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan”, aldus Kaj. 

In een persoonlijke persverklaring omschrijft de 28-jarige vlogger zijn acties als ”domme fouten”.

De aandacht

“De afgelopen dagen is naar buiten gekomen dat ik in het verleden via sociale media enkele seksueel getinte contacten heb gehad met toen nog minderjarige meisjes. Ik was vereerd door de aandacht die ik kreeg en was mij toen niet bewust van de implicaties van mijn gedrag”, staat in de schriftelijke verklaring.

Lees ook: 
Kaj van der Ree op non-actief gesteld na ophef over wangedrag

Een aantal meisjes claimt dat Van der Ree naaktfoto’s van zichzelf heeft gestuurd met de vraag of zij ook naaktfoto’s wilden terugsturen. “Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld.”

Een gewone man

“Ik hoop dat mensen willen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben die een aantal fouten heeft gemaakt en daar lessen uit wil trekken. Seksueel getint verkeer met minderjarigen heb ik achter mij gelaten, en ik kan verzekeren dat het ook niet meer zal gebeuren.”

Carrière

Van der Ree (28) werkt als freelancer voor BNNVARA als presentator van Proefkonijnen en het radioprogramma Skaj is the Limit op NPO 3FM. Voor RTL is hij een presentator bij het YouTube-kanaal Concentrate. BNNVARA heeft per direct de uitzending van zijn radio- en tv-programma stopgezet. En daar blijft het niet bij, want de video’s van de 28-jarige vlogger zijn inmiddels ook niet meer op YouTube te zien. Het kanaal van Van der Ree had ruim 250.000 volgers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron en beeld: ANP
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.