Kaj van der Ree op non-actief gesteld na ophef over wangedrag

Het gaat niet lekker met YouTuber Kaj van der Ree. Nadat hij eerder deze week nog onder vuur lag vanwege het ‘outen’ van NikkieTutorials, wordt hij nu verdacht van seksueel overschrijdend gedrag. De NPO stopt met onmiddellijke ingang met de uitzendingen van Proefkonijnen. Ook de vrijdagavondshow Skaj is The Limit op 3FM wordt stilgezet. 

Afgelopen week raakte Kaj van der Ree in opspraak. Op sociale media beweren jonge vrouwen dat ze op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hebben ontvangen. Laiza Vunderink beweert op Twitter dat hij haar een paar jaar geleden (toen zij slechts 14 jaar oud was) een zogenoemde ‘dickpic’ stuurde op Skype met de tekst: ‘Met deze ga ik je ontmaagden’. En daar blijft het niet bij. Meerdere jonge Twitteraars laten weten dat ze van de YouTuber een naaktfoto hebben ontvangen óf het verzoek om er zelf één te sturen. De seksueel getinte chatberichten kwamen vrijdagavond door een uitzending van RTL Boulevard op straat te liggen.

Lees ook: 
Geza schrijft: ‘Maar dan zegt mijn beste vriendin: ‘Dat plotseling verdwijnen is wel echt kwetsend Geez’’

Ambassadeurschap Rode Kruis

Kaj van der Ree is al enige tijd ambassadeur van het Rode Kruis. De hulporganisatie is erg geschrokken van de negatieve berichten. ”Als hulporganisatie nemen we zaken als seksuele misstanden uiterst serieus. We willen dit graag zorgvuldig uitgezocht hebben. Seksuele misstanden naar minderjarige kinderen kunnen we niet tolereren”, aldus een woordvoerder van het Rode Kruis.

Ook co-collega Jurre Geluk laat van zich horen na het stopzetten van Proefkonijnen.

Nikkie Tutorials

Kaj lag deze week ook al onder vuur omdat hij zich maanden geleden in een interview hardop had afgevraagd of Nikkie Tutorials transgender is. Toen zij eerder deze week uit de kast kwam als transgender, dook het gesprek weer op en kreeg Kaj op social media de volle laag voor het ‘fouten’ van de YouTube-ster. Hij bood op Instagram zijn excuses aan.

Kaj heeft een advocaat ingeschakeld om zich te kunnen verweren.”We volgen de juridische route en wachten dit af”, laat zijn management weten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: ANP
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.