Kamala Harris en haar man ‘Dougie’ geven gezamenlijk interview

Kamala Harris en Doug

Gisteren ontving het programma CBS Sunday Morning wel twee hele bijzondere gasten: namelijk aankomend vicepresident Kamala Harris (56) en haar man Doug Emhoff (56). Bijzonder in alle opzichten, want: het eerste interview van het stel, Kamala is de eerste vrouwelijke, zwarte/Aziatische vice-president en daarmee is Doug de eerste ‘Second Gentleman’. Ze vertelden onder andere hoe hun relatie tot stand kwam: ‘Voor de eerste blind date heb ik ‘Dougie’ wel even gegoogeled’, zei ze. 

Harris’ beste vriendin spoorde haar aan op een blind date te gaan met Emhoff, die volgens haar vriendin ‘echt een goeie, leuke vent’ was. De aanstaande vice-president stemde in, maar wilde wel weten wat voor vlees ze in de kuip had. ‘Ja, ik heb hem gegoogeld, ook al zei mijn vriendin dat ik dat niet moest doen en haar moest vertrouwen’, aldus Harris, die er lachend aan toevoegde dat ze dit nooit eerder had verteld.

Second Gentleman

Doug zei zijn vrouw destijds een smsje te hebben gestuurd, terwijl hij met een vriend bij een basketbalwedstrijd zat. ‘De volgende dag dacht ik: ik bel haar gewoon. Ik liet een voicemailbericht achter, dat ze bewaard heeft en elk jaar op onze trouwdag aan me laat horen. Ik dacht dat ik nooit meer iets van haar zou horen, maar hier zitten we dan. En straks word ik de eerste ‘Second Gentleman’ van de Verenigde Staten en ik hoop dat er nog heel veel mannen na mij volgen. Ik ben ontzettend trots op Kamala en wat ze gaat doen en zal haar onvoorwaardelijk steunen.’

Mommala: mommy Kamala

Het aanstaande vice-presidentiële paar trouwde in 2014, een jaar na hun blind date. Emhoff heeft twee volwassen kinderen uit zijn eerste huwelijk, die Harris liefkozend ‘Mommala’ noemen. Ook met de ex-vrouw van Emhoff, Kerstin, heeft Harris een zeer goede band. Doug, die advocaat is, gaat naast zijn taken als Second Gentleman lesgeven aan rechtenstudenten van de Georgetown University in Washington DC.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: ANP,

Selien (27) woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster