Kanariegele putjesbillen

Hoewel ik de gekleurde broekentrend ontzettend leuk vind, hebben deze broeken een vervelende bijwerking. Cellulitis in alle kleuren van de regenboog vult het straatbeeld. Vrouwen trappen massaal in de valkuil van de gekleurde broek.

Felgekleurd én strak
De eerste zonnestralen hebben Nederlandse bodem bereikt en de halve populatie loopt in een bonte broek. Alle grote modeketens spelen in op de vraag, al voor een tientje heb je een fleurige skinny aan je kont. Maar de broekenmode staat niet alleen in het teken van felgekleurd, óók van strak.

Putjesparade
Ik zal er niet omheen draaien: strakke katoenen stretchbroeken in lichte kleuren zijn niet erg flatterend voor de gemiddelde vrouw. Je ziet er namelijk ALLES in. Putten in billen, cellulitis op bovenbenen, spataders in kuiten en onderbroeklijnen. Ik heb in een uurtje op het terras meer putjes gezien dan een poffertjesbakker in zijn hele leven.

Van de voorkant zien de vrouwen in kwestie er picobello uit. Niets op aan te merken. Leuke broek, staat je goed. Totdat ze je passeren. De achterkant is niet om aan te zien. Sorry dames, echt niet.

Een schokkende constatering
Deze blog is niet bedoeld om driekwart van alle vrouwen af te schieten. Het is een constatering, schokkend, ook voor mij. Ik stond op het punt om een kanariegele broek aan te schaffen, maar na de putjesparade op het terras zie ik er vanaf.

Het voelt als een soort plicht om dit openbaar te maken. Als ik er onfortuinlijk bijloop, denk aan een nippleslip, doorlekplek of in dit geval zichtbare cellulitis, dan zou ik graag willen dat iemand me er even op wijst. Ik heb mezelf eigenlijk nog nooit goed vanachter bekeken en ik denk velen met mij.

Geen gekleurde broek voor mij
Het is de combinatie van de dunne, strakke stof, de lichte kleur en het felle zonlicht. Het werkt gewoon tegen ons. Hoe leuk die broeken er ook uitzien op de paspop, ik houd het bij mijn oude vertrouwde spijkerbroek. Ik koop wel een geel T-shirt.

Foto: Gettyimages.nl + photoshop