Waarom de Kardashians écht stoppen met hun realityreeks: “Allemaal de schuld van Kim en Kylie”

kim en kylie

Waarom stoppen de Kardashians nu écht met ‘Keeping Up With The Kardashians’Het is een vraag die fans van de serie niet loslaat. Volgens de nieuwste roddels zou het niet eens per se door Kourtney komen, die al langer moeite had met de balans tussen haar privéleven en haar leven in de schijnwerpers. Nee, het zou komen door Kim en Kylie. 

Dat meldt Page Six, de goed geïnformeerde showbizzrubriek van de New York Post. Want zoals we al zeiden, de vraag waarom de familie na 14 jaar en 20 seizoenen nu opeens stopt, houdt veel mensen bezig. Beter gezegd; niet waarom, maar door wíe is vooral de vraag.

Kim en Kylie

Een bron van Page Six vertelt: “Het is allemaal de schuld van Kim en Kylie.” Zij dreigden de show te verlaten, omdat ze zich niet meer konden vinden in het format. “De familie zit al maanden vast in een debat over de toekomst van de show”, luidt het. “Kim zit verwikkeld in alle drama met Kanye West. Hij weigert persoonlijke details weer te geven in de show te zetten, en het wordt steeds moeilijker voor Kim om tijd te vinden om de afleveringen te filmen.”

En waar het Kim juist om meer persoonlijke details zou gaan, zou het bij Kylie juist om minder persoonlijke details gaan. Volgens de familievriend heeft zij het gevoel dat ze meer dan genoeg genoeg geld verdient aan haar andere zakelijke projecten – we noemen een Kylie Cosmetics dat ze voor 600 miljoen heeft verkocht –, waardoor ze niet langer bereid is om voor grof geld haar privacy op te geven. “Kylie verdient miljarden met haar producten en sponsordeals. Ze heeft de show niet nodig en heeft net als haar zus Kendall altijd geworsteld met de roem en schijnwerpers. Het filmen van de show betekende dat ze steeds in Los Angeles moest zijn, nu is ze vrij om op vakantie te gaan of Travis Scott te volgen tijdens zijn volgende tour.”

Contract verscheuren

Uiteindelijk was het momager Kris Jenner die de knoop moest doorhakken. Wilde ze doorgaan met filmen of zou ze voor een keer luisteren naar de dilemma’s van haar dochters? De familievriend zegt dat Kris na lang wikken en wegen geen andere keus zag dan het contract verscheuren.

Toch geloven veel fans, waaronder ik, niet dat de Kardashians echt gaan stoppen met televisie. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat ze met een nieuw format komen. Maar dan op Netflix of Amazon.

kardashians stoppen
Khloe Kardasian, Kylie Jenner, Kris Kardashian, Kourtney Kardashian, Kim Kardashian en Kendall Jenner in 2011.
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.