Kat knuffelt zijn baasje bijna dood

kat baasje

Dat katten hun baasjes als personeel beschouwen, is bekend. Maar deze kat maakt het wel erg bont. Zijn baasje Luis Navarro besloot een camera in zijn slaapkamer op te hangen omdat hij al een tijd niet lekker sliep. Zijn kat bleek de deugniet. 

Als zijn baasje prinsheerlijk lag te tukken sloop zijn kat namelijk bovenop hem om zich te nestelen, op zijn gezicht. Gevolg: te weinig lucht voor zijn baasje. Zijn tweet met foto’s als bewijs is 1,5 miljoen geliked en vierhonderdduizend keer geretweed. Hij is namelijk niet de enige. Er zijn meer katten die het als fetisj hebben om bovenop het gezicht van hun baasje te ronken.

 

Zo zijn ze

Gedragspsycholoog Nienke Endenburg zegt hierover tegen EditieNL: Ja, dat doen katten. Ze willen het graag een beetje warm hebben dus gaan ze op zoek naar het warmste plekje. Dat kan het holletje in je hals zijn, maar dus ook je gezicht want je adem is lekker warm.”

Tough love

Wel is het voorbehouden aan mensen die een goede relatie met hun harige huisdier hebben. Maar, het kan dus ook gevaarlijk zijn. De oplossing? De deur van je slaapkamer dicht, of je kat vriendelijk maar ferm opzij duwen als hij of zij in de buurt van je gezicht komt liggen. 

Hier vind je plaatjes van katten die hun baasje bijna doodknuffelen:

Bron: RTLnieuws.nl | Beeld: iStcok, Twitter
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.