‘Kate krijgt de rol van vredesduif tijdens begrafenis prins Philip’

Kate vredesduif

De hele wereld zal aanstaande zaterdag toekijken hoe de Britse royal family zich tot elkaar verhoudt tijdens de begrafenis van prins Philip. Prins Harry vliegt vanuit de Verenigde Staten over zonder zijn zwangere vrouw Meghan. Ondertussen is de ruzie tussen Harry en prins William nog steeds niet uitgesproken. 

Daarom krijgt Kate Middleton de eervolle taak van vredesduif. Het paleis hoopt dat Kate de rust bewaart en ervoor zorgt dat haar man en zwager als één front naar buiten treden. Een insider vertelt The Telegraph dat de broers het er in ieder geval over eens zijn dat ze een fatsoenlijke indruk moeten maken tijdens de uitvaart. Toch voelt de hertogin zich geroepen om de breuk tussen de broers te lijmen omdat ze de ruzie ‘ingewikkeld en verdrietig’ vindt.

Close

Volgens de ingewijde komt dat omdat Kate zelf een hechte band heeft met zus Pippa en broer James. Ze zag ook uit eerste hand hoe close Harry en William vóór de ruzie waren. ‘Ze is absoluut iemand die terugdeinst voor conflict en ze hoopt dat ze de spanning kan verlichten.’

Maand na interview

De uitvaart van hun opa is de eerste keer dat Harry en William elkaar weer zien sinds Harry’s verhuizing naar Amerika. De dienst komt een maand nadat Harry en Meghan in een uitgebreid interview met Oprah Winfrey vertelden hoe opgesloten ze zich voelden in het paleis en Meghan niet de psychische hulp kreeg waar ze herhaaldelijk om vroeg.

Voor William is Kate al die tijd een stevige steunpilaar geweest. ‘Ze kunnen op elkaar leunen in moeilijke tijden en praten over hun problemen. Tijdens deze hele beproeving is ze heel sterk gebleven voor haar man.’

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: The Telegraph | Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.