Kater? Verplichte vrije dag

Wie ooit met meer rosé dan bloed in haar aderen op het werk heeft gezeten, weet hoe afschuwelijk dat kan zijn. Je voert een telefoongesprek, maar je bent steeds twintig seconden te laat met antwoorden. Je leest een email, maar de letters leiden een eigen leven en dansen over het scherm. Je zit in een vergadering, maar je maag doet alsof ie bij Cirque du Soleil is gegaan en alvast de hoofdact aan het oefenen is. Een kater op het werk is echt héls.

Behalve dat een kater op het werk hoogst onhandig is , is het ook nog eens ongelooflijk onprofessioneel als je maar met moeite rechtop kunt blijven zitten in je ergonomisch verantwoorde bureaustoel. Toch lazen we met verbazing op Manangementteam.nl dat de maandagochtend blues een groot probleem is op de verschillende werkvloeren van Nederland.

Er schijnen dus echt mensen te zijn die regelmatig ziek zijn op maandagochtend omdat ze teveel gezopen hebben op zondag.  En als ze ondanks hun geslemp de dag ervoor wél op het werk verschijnen, zijn ze zo sloom en onoplettend dat ze maar weinig uitvoeren of zelfs fouten maken.

Mensen met met een alcoholpromillage van o,5 of hoger zouden daarom verplicht een vrije dag moeten opnemen, zegt een hoogleraar in het artikel.

Kun je het maken om met een kater op je werk te verschijnen, of maakt het niet uit zolang je geen machinist/taxichauffeur/hersenchirurg bent?