Ken je die mop al, van die vulkaan…

Je kunt er onmogelijk omheen: heel Nederland is in de ban van de aswolk die boven West-Europa hangt.

Langzaamaan beginnen de eerste vliegtuigen weer aan hun vluchten, maar het grote vliegverkeer ligt nog altijd stil. Boven Engeland en Scandinavië mag nog helemaal niet gevlogen worden, en daardoor kunnen vanuit ons land ook weinig vliegtuigen vertrekken.

Er gebeurt weer wat
Veel mensen lijken dit nieuws best spannend te vinden, want eindelijk gebeurt er weer eens wat. Oké, het is heel slecht voor de economie en talloze mensen zitten vast in een vreemd land of kunnen niet vertrekken naar hun buitenlandse bestemming – maar het is natuurlijk niet dermate erg als de ramp in Haïti of de tsunami.

Over dit nieuws mag vrijuit geklaagd worden en ook de nodige grapjes en bespottingen vliegen je al om de oren. Inmiddels heb ik al zo’n tienduizend keer de grap voorbij horen komen dat ‘de crematie van Sugar Lee Hooper uit de hand gelopen is’. Hij is leuk, maar na een paar keer wil ik wel een nieuwe horen.

Deel je grapjes

Daarom mijn verzoek aan jullie: kennen jullie nog een originele grap rondom de vulkaan, de aswolk en/of de gevolgen er van? Plaats ‘m hieronder!

CC foto: _Skender_