Kevin Spacey keert na beschuldigingen seksueel misbruik terug in omstreden filmrol

Kevin Spacey

Kevin Spacey werd na beschuldigingen over vermeend seksueel misbruik uit hitserie House of Cards geschreven. Na de ophef was het stil rondom de Amerikaanse acteur, maar nu keert hij terug in een Italiaanse film. De rol die hij gaat spelen is echter zeer opmerkelijk.

De acteur werd beschuldigd van seksuele intimidatie van minderjarigen in 2017. Ook later kwam er nog een bericht naar buiten, dat hij zich zou hebben vergrepen aan een 20-jarige productie-assistent die bij de serie House of Cards werkte en aan een acteur die auditie wilde doen voor de serie. Ondanks de aantijgingen zijn de rechtszaken tegen de acteur geseponeerd.

Acteerrol Kevin Spacey

Acteerklussen bleven uit, en de ooit zo glansrijke carrière van de acteur leek in rook op te gaan. Maar nu keert hij terug, al is het rolletje dat hij speelt in de Italiaanse film klein. Hij speelt echter – en da’s het ietwat omstreden en wellicht zelfs strategische eraan – een agent die onterecht beschuldigd wordt van seksueel misbruik van minderjarigen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

‘Valse beschuldigingen’

De film heet L’uomo Che Disegnò Dioen is geproduceerd door Franco Nero, die ook in de film speelt. De vrouw van Nero, Vanessa Redgrave, heeft ook een rol in de nog uit te komen film. Samenwerken met Kevin Spacey is volgens de producent geen enkel probleem. Hij laat weten de beschuldigingen over het misbruik ‘vals’ te vinden. ‘Ik heb hem gecast omdat hij gewoon een geweldig acteur is’, aldus de filmproducent.

Boze tongen menen dat het een strategische zet is om het imago van de acteur schoon te vegen, maar of dit waar is blijft speculeren. Toch is de populariteit en het aanzien van de Spacey sinds de aantijgingen – begrijpelijk – flink gekelderd.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Volkskrant AD | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.