Khloe Kardashian ligt onder vuur na uitdelen van ‘milieubewuste tips’

Khloe Kardashian milieubewust

Wanneer je denkt aan de Kardashians, denk je waarschijnlijk niet meteen aan de inspanningen die ze leveren voor het behouden van de planeet. Dankzij hun privéjets heeft de familie een carbon footprint waar je bang van wordt. Dat uitgerekend Khloe Kardashian anderen nu veroordeelt om hun watergebruik, schiet daarom niet per se bij iedereen in het goede keelgat. 

In een Instagram story deelt Khloe trots haar herbruikbare waterfles. En passant veroordeelt ze mensen die wel zo’n fles gebruiken, maar vervolgens water uit plastic waterflessen in gieten in plaats van uit de kraan. ‘Daarmee schiet je het doel voorbij, want die waterflessen eindigen ergens op een vuilstort en kunnen vervuiling veroorzaken. We proberen ons gebruik van plastic juist te verminderen’, betoogt Khloe.

Hypocriet

Dat de realityster een college geeft over het gebruik van waterflesjes vinden veel mensen toch een tikje hypocriet. In ‘Keeping up with the Kardashians’ is in bijna ieder shot wel een familielid te zien die gedachteloos in een plastic saladebak staat te prikken. Na alle kritiek besloot Khloe toch te reageren.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

‘Nog veel te leren’

‘Ik ben de laatste die zegt dat ik super milieubewust ben omdat ik weet dat ik nog veel te leren heb. Het enige wat ik deelde, was een persoonlijke ergernis. Ik vind het gek dat mensen 4 tot 5 plastic flessen water overgieten in een herbruikbare fles. Daarmee mis je het doel. Ik probeerde een suggestie te geven, zoals de aanschaf van een waterfiltersysteem dat de prijs heeft van een paar flessen water. Maar soms zijn plastic flessen de enige optie voor mensen en dat begrijp ik ook’, aldus Khloe op Twitter.

Exorbitante hoeveelheid ballonnen

Ze besluit haar relaas met een verzoek om meer makkelijke tips om het milieu te helpen. En ai… dat pakte niet zo goed uit als ze wellicht hoopte. Twitteraars stellen voor dat Khloe stopt met rondvliegen in een privéjet en geen kinderfeestjes met exorbitante hoeveelheden ballonnen meer organiseert. Als het milieu haar zo aan het hart gaat, kan ze met haar middellen wellicht meer substantiële maatregelen nemen naast niet uit plastic drinken…

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Refinery 29 | Beeld: Brunopress

 

VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.