Kijkers onder de indruk van Linda Hakeboom bij Jinek

Linda Hakeboom schoof woensdagavond aan bij ‘Jinek’ om haar indrukwekkende verhaal te vertellen. Afgelopen zomer kreeg de presentatrice en documentairemaker (35) te horen dat ze borstkanker heeft. 

Linda neemt haar volgers mee in alles wat ze nu meemaakt. “Je houdt er rekening mee dat het over is”, zegt ze aan tafel bij Eva Jinek. “Dat gevoel ebt inmiddels ook erg weg”, vervolgt Linda. “Ik ben heel vaak patiënt, maar als ik me goed voel ook heel erg niet. Hiervoor zijn alle dagen een gegeven en nu zijn alle dagen mij gegeven. Ik ben er, krijg een hele zware behandeling maar het gaat.”

Ze is nog minimaal een jaar onderweg en zit in een zwaar medisch traject. In de komende maanden krijgt ze chemotherapie. Als ze voldoende is aangesterkt, volgt een operatie. Het is nog de vraag of die borstbesparend is, of een amputatie zal zijn. “Daarna moet ik weer aansterken en dan bestraald. Daarna is het hopelijk oké en anders weer chemotherapie.”

Linda’s verhaal maakt ook diepe indruk op kijkers thuis. Op Twitter regent het complimenten:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Beeld: Brunopress
VIVA's Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van mannen die salsa dansen. Volg haar op IG via @susandalstra.