Kijkers ontroerd door eerbetoon aan Martine Bijl in ‘Heel Holland bakt’

Hoewel kijkers tijdens de aflevering van Heel Holland Bakt hebben gesmuld van de amateur-bakkers in de witte tent, was er één moment waar we niet omheen kunnen. Een ontroerende ode aan de overleden Martine Bijl, die de eerste drie seizoenen van het programma heeft gepresenteerd.

In de tweede uitzending van Heel Holland bakt bezorgt André van Duin (72) de fans van het programma een flinke brok in de keel. De huidige presentator en opvolger van Bijl staat stil bij haar overlijden door er een foto van Martine bij te pakken. Vlak voordat de kandidaten aan het bakken slaan, horen we hem zeggen dat “zij niet mag ontbreken”. Van Duin geeft een kus op het lijstje en zet het op een kastje. “In gedachten houdt ze een oogje in het zeil, Martine Bijl.”

Martine Bijl

Martine Bijl presenteerde van 2013 tot en met 2015 het programma Heel Holland bakt, maar moest het stokje doorgeven aan André nadat ze een hersenbloeding kreeg. In eerste instantie zou dit voor één seizoen zijn, maar wegens complicaties heeft ze het helaas nooit meer van haar (tijdelijke) opvolger kunnen overnemen. In mei 2019 kwam de presentatrice op 71-jarige leeftijd te overlijden.

Heel Holland huilt

Kijkers van het programma Twitteren volop over de manier waarop de programmamakers stilstaan bij de dood van Martine Bijl. De ode aan de blondine wordt “prachtig” en “respectvol” genoemd. Ook zeggen fans een traantje weg te moeten pinken. “Pak even een tissue”, klinkt het.

‘Heel Holland bakt’ is iedere zondagavond te zien om 20.25 uur op NPO1. Heb je de kerstaflevering gemist en wil je ‘m terugkijken? Dat kan hier.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Flaironline | Beeld: ANP