Kijktip voor vanavond: Adidas versus Puma

dassler

Ze domineren op dit moment het straatbeeld: de wereldmerken Adidas en Puma. Overal waar je kijkt zie je wel iemand met hippe sneakers of kleding van één van de twee merken. Je zou daardoor bijna vergeten dat de twee sportmerken zijn ontstaan uit oorlog tussen twee broers.

Een ruzie tussen twee broers die uitmondt in twee mondiale merken? Dat is natuurlijk wel een bijzonder verhaal. En bijzondere verhalen vragen om documentaires. Daarom zendt de NPO nu de tweedelige documentaire Dassler Broers: Adidas versus Puma uit. De eerste aflevering werd vorige week uitgezonden en kun je vandaag nog bekijken op Uitzending Gemist. De tweede aflevering wordt vanavond uitgezonden.

Adi Dassler sleutelt aan de perfecte sportschoen terwijl zijn broer Rudi hem commercieel bijstaat. Rudi weet de Duitse bondscoach Josef Waitzer te overtuigen van de schoenen, waardoor het succes van hun bedrijf op een hoogtepunt komt. Wanneer Waitzer door Hitler wordt benoemd als minister van sport zien Adi en Rudi nieuwe kansen voor hun bedrijf, maar dat is niet zonder risico’s. De naderende wereldoorlog onthult grote onderlinge verschillen: langzamerhand ontstaat er frictie tussen de broers en hun echtgenotes.

Bron: NPO | Beeld: NPO

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

https://www.magazine.nl/abonnement/viva

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.