Kim Feenstra geniet van alle kansen

Kim Feenstra is een druk baasje. Naast een bloeiende modellencarrière timmert ze nu ook aan de weg als actrice. Een burn-out is gelukkig nog ver weg. “Ik werk veel, maar zolang het leuk is, krijg ik er energie van. Bovendien krijg ik kansen waar ik geen nee tegen kan en wil zeggen”, vertelt ze.

Verleden
Het topmodel staat bekend om haar turbulente verleden. Iets waar ze geen spijt van heeft. “Ik ben hooguit ergens wel of niet trots op. Als ik zeg dat ik de weg die ik heb afgelegd nodig had om te zijn wie ik nu ben, komt dat zweverig over. Maar zo voelt het. Als ik niet doorgegaan was, had ik hier niet gezeten.”

Een dag later was hij dood
Later bekent ze toch van één ding in haar leven spijt te hebben. “De laatste keer dat ik mijn vriend Joshua sprak (die in 2008 bij een steekpartij is omgekomen, red.) was ik op Bali voor de opnames van Waar is de Mol? We kregen ruzie aan de telefoon en hebben boos opgehangen. Een dag later was hij dood. Dat ik hem niet heb kunnen zeggen dat ik van hem hield, daar ben ik lang kapot van geweest.”

Van God Los
In Van God Los speelt Kim de rol van een aan speed verslaafde vrouw met borderline. “Het is een heftig verhaal met veel emoties, net als mijn leven”, zegt Kim. “Er stond niks in het script dat ik vreemd vond, het meeste had ik zelf meegemaakt of van dichtbij gezien. De rol staat ook niet zo ver van me af, ik kon me makkelijk verplaatsen in mijn personage.”

Wikken en wegen
Het model is nu 1,5 jaar getrouwd met dj Michael Mendoza. De twee zijn allebei enorm druk en hebben niet altijd veel tijd voor elkaar. “Het is het wikken en wegen. Soms kunnen we een geweldige klus doen, maar zien elkaar een week niet: doe je het dan wel of niet? We willen niet langs elkaar heen leven, maar dat lukt gewoon niet altijd. We gunnen elkaar het succes: er is geen jaloezie, alleen maar trots.”

Jaloezie
Hoewel ze haar best doet om vooroordelen en kritiek naast zich neer te leggen, doen sommige dingen toch pijn. “Als mensen zeggen: ‘Kim Feenstra, dat is toch die dove hoer?’ krijg ik een knoop in mijn maag. Ik heb dingen in mijn leven gedaan waarop ik niet trots ben, maar ik heb wél wat bereikt. Helaas zijn er mensen die me het licht niet in de ogen gunnen en jaloers zijn op mijn succes.”

Een middelvinger naar diegenen opsteken omdat ze wél succesvol is, hoeft wat Kim betreft niet: “Dat ik het tegendeel heb bewezen en dat ze hun mening hebben moeten bijdraaien, is voor mij genoeg. Dan hoeft die middelvinger niet meer.”

Het volledige interview vind je terug in Viva 13 die woensdag 21 maart in de winkel ligt.