Kim Kardashian breekt stilte over scheiding: ‘Ik voel me een mislukking’

Kim Kardashian

De scheiding van het koppel der koppels wat in de volksmond KimYe werd genoemd is al bijna oud nieuws. Bijna dan, want Kim Kardashian zélf liet zich nog niet uit over de breuk. Nu breekt ze haar stilte, en laat ze – zoals een ware realityster betaamt – tot in details zien hoe ze haar sprookjeshuwelijk ineen viel.

In de meest recente aflevering van Keeping up with the Kardashians bespreekt ze voor het eerst op camera dat het écht niet goed gaat in haar relatie. Al in november 2020 vonden de twijfels rondom haar huwelijk plaats, is in de aflevering te zien.

Geen ruzie

Tijdens een van de legendarische reisjes van de Kardashians wordt het onderwerp voor het eerst besproken. Kim Kardashian vertelt dat er geen echte ruzie is tussen haar en Kanye, maar dat het niet goed gaat. ‘Het is nu heel rustig tussen ons, en hij is heel kalm dus ik bekijk het per dag.’

Mislukking

Maar wanneer er doorgevraagd wordt, breekt ze. ‘Hij zou een vrouw moeten hebben die hem support door dik en dun, maar ik kan het niet meer. Ik voel me echt een grote mislukking, zo’n grote mislukking’, geeft Kim geëmotioneerd toe. Kanye West kampte met meerdere mentale problemen, waarvoor hij opgenomen werd. Volgens zus Khloe is die last te zwaar voor Kim om te dragen, naast de zorg voor haar vier kinderen én het runnen van een miljoenenbedrijf.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Scheiding

‘Ze is een van de meest ongelooflijke mensen, letterlijk, aldus Khloe. ‘En ze probeert hun gezin koste wat kost te beschermen, maar het is moeilijk als je die verantwoordelijkheid op je schouders draagt.’ Uiteindelijk vroeg Kim in februari 2021 de echtscheiding aan om haar zesjarige huwelijk te beëindigen. Kim en Kanye kwamen overeen tot gedeelde voogdij over hun vier kinderen, North, Saint, Chicago en Psalm.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Eonline | Beeld: Getty

 

Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.