Kim Kardashian reageert op de Kanye-tapes en ontkent alles

kim kardashian

Mij is altijd geleerd dat waar er twee ruzie hebben, er twee schuld hebben (want, zo zijn mijn moeder dan altijd, ‘ruzie maken doe je nooit alleen’). Toch gaat die vlieger niet op voor Kim Kardashian. Ook zij laat zich nu uit over de uitgelekte Kanye-tapes. En wat blijkt? Het is allemaal de schuld van Taylor Swift. Álles. 

We hebben het hier natuurlijk over een van de belangrijkste telefoongesprekken uit de geschiedenis van de popcultuur. Het telefoontje van Kanye West naar Taylor Swift. Het gesprek waar Kim Kardashian drie minuten van lekte en publiceerde. Wat zorgde voor een publieke feud tussen Kanye, Taylor en Kim. Taylor sprak van karaktermoord, Kanye en Kim genoten van alle aandacht.

Nu, vier jaar na dato, laait de feud opnieuw op. Afgelopen vrijdag verscheen op mysterieuze wijze het volledige telefoongesprek op het wereldwijde web. Niet de zorgvuldig gekozen drie minuten van Kim Kardashian, maar de volledige 25 minuten die het gesprek duurde. En hieruit bleek dat Taylor Swift – zoals ze zelf altijd beweerde – nooit had gelogen. Taylor Swift had al die tijd de waarheid gesproken.

Maar omdat er op dit moment belangrijkere dingen zijn dan ruzies in de popscene, wijdde Taylor er één story op Instagram aan, inclusief swipe up naar de website van de World Health Organization. Want ook Taylor vindt dat deze ruzie er niet meer toe doet.

kanye-tape taylor swift
De post van Taylor Swift op Instagram Stories.

Kim Kardashian zweeg, totdat ze gisteren besloot er een reeks tweets aan te wijden. Een knap staaltje reversed psychology als je het ons vraagt. Want in plaats van dat La Kardashian haar excuses aanbiedt, verwijt ze Taylor dat zij degene is die opnieuw over de ruzie begint, en dat juist in tijden van corona!

Kim Ratashian

Dat gaan we even ontleden. Kim zegt dat Taylor degene is die de ruzie opnieuw doet oplaaien. Fout. Want Taylor is niet degene die het volledige audiofragment heeft gelekt (hoezo zou ze dat dan nu pas hebben gedaan, en niet vier jaar geleden?). Er wordt zelfs gesuggereerd dat momager Kris Jenner degene is die het telefoongesprek heeft verspreid. Ook fout: dat Kim doet alsof Taylor Swift zichzelf belangrijker vindt dan de ‘millions of real victims’. Uhm, Taylor is toch juist degene die haar lezers doorverwijst naar de website van de WHO omdat er – inderdaad – belangrijkere dingen nu zijn?

Ach gos, ze wil niet reageren. Maar ze heeft geen keuze!

Je ziet het, ze wil eigenlijk niet reageren. Want er zijn belangrijkere dingen. En toch reageert ze. Al drie tweets meer dan Taylor Swift, en treedt ze in nutteloze details.

En ze reageert nog een keer.

En nog een keer.

Nog een keertje.

En nog een keertje, vol verwijten!

Het houdt niet op.

Eh, eerst zien dan geloven?

Eigenlijk heeft de publicist van Taylor het laatste woord.


Het volledige gelekte telefoongesprek tussen Kanye West en Kim Kardashian.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.