Kim Kardashian verdedigt rechtenstudie: ‘Ik moet keihard werken’

Kim Kardashian

Kim Kardashian die een rechtenstudie gaat volgen, daar vinden mensen wat van. Alleen al de naam van de realityster zou deuren openen, maar daar is niks van waar. Op Instagram laat ze weten gewoon super hard te moeten werken voor haar papiertje.

Kim Kardashian loopt momenteel stage bij een advocatenkantoor in San Francisco, om zo haar ‘bar’ te halen. Dat zit zo: Kim woont in de staat Californië, waar het mogelijk is om advocaat te worden zonder een daadwerkelijke rechtenstudie te volgen.

Hard werken

De realityster doet haar verhaal op Instagram en schrijft: ‘Vorig jaar heb ik me ingeschreven om rechten te studeren bij de California State Bar. Dat houdt in dat ik de komende 4 jaar minimaal 18 uur per week bij een advocatenkantoor werk en daarnaast ook schriftelijke en multiple choice testen moet doen. Mijn eerste jaar zit er bijna op en zodoende bereid ik me nu voor op de ‘baby bar’, een mini versie van het grotere examen. Dit is verplicht als je op deze manier rechten studeert.’

Privileges

Ze vervolgt:’Er wordt mij verweten dat ik privileges heb en dat ik dit kan doen omdat ik geld heb, maar zo zit het niet in elkaar. Als je een droom hebt moet je die najagen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Het interesseert niemand hier wie ik ben en iedereen die in een staat woont waar deze manier van studeren erkend is, kan dit pad volgen,’ aldus Kim. ‘Wie denkt dat dit makkelijk is, heeft het mis. Mijn weekenden breng ik door zonder mijn kinderen, omdat ik lees en studeer. Overdag werk ik en ’s avonds breng ik mijn kinderen naar bed om daarna weer verder te leren. Het is soms erg veel, waardoor ik me afvraag of ik het nog volhoud. Maar dan steunen mijn dierbaren mij door te zeggen dat ik door moet gaan. Dit is iets wat ik heel graag wil en daarom zet ik me hier ook toe. Het is nooit te laat om je dromen te volgen.’ You go girl!

Bron: ANP | Beeld: ANP
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!