Kim Kötter over ‘Expeditie Robinson’: ‘Je kunt overleven als je jezelf bent’

kim kotter

Volgens Kim Kötter heeft haar deelname aan Expeditie Robinson haar leven veranderd. In de nieuwste Flair vertelt het model dat ze op het eiland voor het eerst trots op zichzelf was.

Van tevoren was Kim Kötter best gespannen over haar deelname. “Ik vroeg mij af: wat gaat het met mij doen? Als alles wegvalt: man, kinderen, werk, wie ben ik dan?”

Lees ook: Deze BN’er wilde niet mee doen aan ‘Expeditie Robinson’ vanwege de eetproef

Volgens Kötter kon het twee kanten opgaan. “Ik kan er onzekerder uit komen, met zo’n gevoel dat je hebt als je als laatste wordt gekozen voor gym, maar het kon ook heel goed gaan. Dat laatste gebeurde gelukkig. Ik werd een soort Pippi Langkous: ik kon mezelf redden, ook als ik alleen was. Ik zat alleen op Duivelseiland en voelde me de koning te rijk: dit kan ik! Daar was ik voor het eerst trots op mezelf.”

Niet moederen en niet werken

Haar ouders en man vonden het in het begin wel lastig dat Kötter mee zou doen. “Ze waren bang dat ik de eetproef zou krijgen en geen weerstand meer zou hebben. Die kreeg ik, maar alles is goed gegaan.” Uiteindelijk vond haar man dat ze het toch moest doen: “Kim, ik denk dat dit het moment is waarop je even niet moet moederen en werken, maar dat je gewoon Kim bent. Ga het maar doen, ik regel het allemaal wel hier.”

Het model en voormalig organisator van Miss Nederland kwam na Expeditie Robinson “niet terug als een nieuwe, maar juist als de oude Kim”, vertelt ze. “Ik ben door dat programma eigenlijk terug bij mezelf gekomen. Ik leerde op mezelf te vertrouwen. Dat overleven op Duivelseiland was voor mij een metafoor voor mijn leven. Je kunt alleen overleven als je jezelf bent.”

Lees ook: Deze Expeditie Robinson-kandidate is al bijna 7 maanden zwanger

De Flair, met daarin het interview met Kötter, verschijnt woensdag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.