Kinder Bueno-pasta: komt het nou wel of niet in de schappen?

kinder bueno pasta

Het is de ultieme droom: Kinder Bueno-pasta voor op je brood. Vorig jaar deden we op de VIVA-redactie dan ook een rondedansje toen bekendgemaakt werd dat het smeersel op de markt zou komen. De maanden daarna bleef het echter stil rondom het nieuwe product. Tot er vandaag weer een bericht verscheen. Zou het dan toch?

Ruim een half jaar na dato hadden we de hoop stiekem al opgegeven. Daarom was de verrassing vandaag des de groter, toen we lazen dat de Kinder Bueno-pasta vanaf 4 mei in de schappen ligt. Hoogvliet, JUMBO en Vomar zouden het smeersel gaan verkopen.

Om te checken of het dit keer wél echt gaat gebeuren, belden we met de klantenservice van Hoogvliet. Wat blijkt? Het nieuws is een dikke vette hoax! Een medewerker van de supermarktketen vertelt: “Het is een grote grap die vorig jaar is ontstaan en blijkbaar nu weer opduikt. Er is niets van waar. De pasta verschijnt niet in de schappen. In ieder geval niet bij Hoogvliet.” Bummer!

Ook zo teleurgesteld? Hoeft niet, want er is een manier om de spread toch in handen te krijgen. Toen de Vlaamse buurtwinkel ‘Het Mummerke’ vorig jaar zag hoe enthousiast iedereen op de aankondiging van het smeersel reageerde, besloot die om de Kinder Bueno-spread zelf te maken. “Oorspronkelijk verkochten we hem niet, maar gaven we gratis potjes weg. De vraag bleek echter zo groot te zijn dat we hem vast in het assortiment hebben opgenomen,” vertelt medewerker Geert. “Sommige klanten rijden wel honderd kilometer om het product te kopen. De Kinder Bueno-pasta heeft geleid tot onze drukste week ooit.”

Vind je een ritje naar Vlaanderen te ver? Check in d video hieronder hoe je de pasta zelf maakt:

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.