Kippenvel! Kim Kardashian belt met gevangene vlak voor executie

Kim Kardashian

Kim K. was weer eens in het nieuws. Niet vanwege een nieuwe haarstijl, shapewear voor zwangere(!) vrouwen of de bipolaire stoornis van manlief. Nee, vanwege een telefoontje met een ter dood veroordeelde gevangene. Kim en Brandon Bernard belden een uur voordat zijn executie plaatsvond. 

Lees ook: Doei perfectie: Kim K deelt voor het eerst chaotische familiefoto

‘Ik heb zojuist met Brandon gesproken, waarschijnlijk was dat de laatste keer. Het was het moeilijkste telefoontje dat ik ooit heb gepleegd. Brandon was zoals altijd onzelfzuchtig en focuste zich op zijn gezin om te zorgen dat zij in orde zijn. Hij zei dat ik niet moest huilen omdat ons gevecht nog niet voorbij is’,  zo schrijft Kim donderdag op Instagram. De twee weigerden dan ook om afscheid te nemen van elkaar . ‘We wilden hoopvol zijn dat we elkaar weer zouden spreken. We zeiden dan ook: ik spreek je snel.’

Schuldig aan moord

Kim probeerde de laatste 24 uur voor zijn dood álles om de executie van Brandon op donderdag 10 december te stoppen. Zo riep ze Donald Trump himself op om de straf om te zetten. Brandon Bernard zou medeplichtig zijn aan de dood van Todd en Stacie Baglie uit Iowa tijdens een overal in 1991.

De man, toen nog een tiener, werd een jaar later schuldig bevonden aan moord. Hij was toen 18 jaar oud. De afgelopen jaren zou gebleken zijn dat er fouten zaten in het proces van Bernard. Zo zou hij niet de schutter zijn geweest.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Kim is diep geraakt door de zaak. Zo liet ze dag van de executie weten dat ze al de hele ochtend huilde. ‘Het is #HumanRightsDay en hier in de Verenigde Staten executeren we iemand die 18 was op het moment van de misdaad, niet de schutter was en zichzelf heeft gerehabiliteerd. Zo beschamend.’

Gratie na gesprek met Kim

Het is niet de eerste keer dat Kim de wettenbundels in duikt. Zo kreeg ze het onder andere voor elkaar dat president Donald Trump in juni 2018 na een gesprek met Kim herself gratie verleende aan Alice Marie Johnson, een 63-jarige vrouw die 21 jaar in een gevangenis in Alabama zat voor een relatief licht drugsdelict.

De realityster studeert sinds 2019 in het geheim voor advocaat en hoopt in 2022 haar diploma te behalen. Dat heeft ze vorig jaar gezegd in een interview met Vogue. En helemaal onbekend is de juridische wereld niet voor Kim. Haar vader, Robert Kardashian, was advocaat en verdedigde onder meer O.J. Simpson.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, AD Beeld: ANP
Viva's Naomi (28) droomde ooit van een glansrijke carrière als actrice, maar heeft uiteindelijk gekozen voor journalistiek. In haar vrije tijd staat ze graag haar vrouwtje in de sportschool. Is een te grote dierenvriend (bus gemist omdat ze een kat aaide) en heeft een zwak voor roze koeken. En dan vooral in combinatie met Netflix en haar beste vriendinnen.