Kitten heels zijn terug en die wíl je hebben

kitten heels

Kitten heels are back! Ja echt, deze minuscule hakken (je zou het bijna geen hakken mogen noemen) zijn terug in de modewereld. We zien bij verschillende bloggers en celebrities en krijgen er shopkriebels van. Want eerlijk is eerlijk: ze zijn best wel schattig. En je voeten gaan er minder van pijn doen. Win-win.

De hoofdredacteur van de Franse Vogue, Emanuelle Alt, is fan van de kitten heel en weet precies hoe ze deze comfortabele schoen moet dragen. Vaak draagt ze ze in combinatie met een jeans en chique blazer. De schoenen staan ook goed met een rokje of jurk, maar onze favoriete combinatie is met een jeans.

History

De kitten heels waren eind jaren ’60 vooral onder tienermeisjes een waar modeitem. Ze mochten nog niet op hoge hakken dragen, omdat dat te sexy zou zijn en op de kitten heels konden ze goed oefenen. In de Verenigde Staten werden ze ook wel trainer heels genoemd. Begin jaren ’70 kwamen ze in de mode voor oudere meiden en vrouwen en in de jaren ’90 maakten ze een comeback. 

Deze hak werd populair gemaakt door Audrey Hepburn en later door Michelle Obama en Brits model en influencer Alexa Chung. Behalve dat kitten heels comfortabeler zijn om op te lopen dan de hogere naaldhakken zijn ze ook ideaal voor langere vrouwen met een kleinere partner. De hakjes geven je een goede houding, zonder dat je er centimeters langer van wordt. Sounds good to me.

Hippe kitten heels shoppen? Check StyleToday.nl!