Een klein beetje verliefd op Beyoncé

Weet je nog dat ik een tijdje geleden in de digitale wachtrij heb gestaan voor Beyoncé? Nou, het was me dus zomaar gelukt om kaarten te bemachtigen en zondag was het dan zover: Queen Bee kwam naar Nederland en zette de Ziggo Dome compleet op z’n kop!

Uit de run op de kaartjes voor haar concert bleek al hoe populair deze wereldster is. Vorig jaar werd ze nog door People uitgeroepen tot mooiste vrouw van het jaar en ik vond dat volkomen terecht. Beyoncé is in alle opzichten mooi. Om te zien, maar ook qua karakter en uitstraling.

Talent
En ze heeft ook nog eens talent. Belachelijk veel zelfs. Beyoncé rockte zondag (en vast ook maandag, maar daar was ik niet bij) de poptempel in Amsterdam. Het publiek was uitzinnig van vreugde en aanbad haar. Het gegil was oorverdovend en maakte dat ik er eigenlijk spijt van had niet van die verantwoorde oordopjes aan te hebben geschaft.

Trots
Ze begon haar avond met Run The World (Girls), waarmee de toon van de avond was gezet. Beyoncé is er trots op een vrouw te zijn en vindt dat alle dames dat mogen zijn. Verder werd duidelijk dat de zangeres dol is op pakjes zonder broek. Van die outfits uit één stuk die er aan de onderkant uitzien als een badpak. Hoog opgesneden, sexy en glitterend; haar prachtige benen en heupen mogen gezien worden. Nadeel daarvan was wel dat ze zich iets te vaak omkleedde en daarmee de vaart uit de show haalde.

Bovendien zweert Bey bij windmachines. Constant stond er eentje op haar gericht, zowel aan de voor- als achterkant van de zaal. Natuurlijk had dat een glamourous effect doordat haar krullen prachtig dansten, maar het had vast ook een praktische reden: ze werkte zich letterlijk in het zweet met al haar danspasjes en zo’n briesje geeft dan natuurlijk een welkome verkoeling.

Shake it baby
Wat Beyoncé ook erg goed kan: shaken met haar welgevormde achterwerk. Bij elk up-tempo nummer werd er flink met haar booty gedraaid. Dit tot grote vreugde van een meisje voor me, dat he-le-maal losging en zich kennelijk Queen B herself voelde. Ze zwiepte met haar uitbundigheid nog net niet de mensen om haar heen van hun stoelen, maar ach, ze vermaakte zich in ieder geval uitstekend.

Optreden van formaat
Last but not least
: Beyoncé kan zingen. Práchtig zingen. De Mrs. Carter Show was een spektakel van licht, schermen, filmpjes, dansers en vuurwerk, maar het was haar stem die op mij de meeste indruk maakte. Filter al die opschmuck weg en je hebt nog steeds een optreden van formaat. Haar stoere, geëmancipeerde houding maakte tijdens kleine liedjes plaats voor een lieve, kwetsbare kant die alle bezoekers als een blok voor haar deed vallen.

Zondagavond werd iedereen een klein beetje, of misschien zelfs heel erg verliefd op Beyoncé. De slecht playbackende Eva Simons, die haar voorprogramma verzorgde, kan daar in ieder geval nog héél veel van leren.