Kleuren waardoor je bruiner lijkt (en nee, niet alleen wit)

bruiner lijken

Over het weer van deze week zullen we het maar niet hebben, maar de afgelopen weken heb je misschien al wél een lekker kleurtje weten op te bouwen. If you have it, flaunt it, dus die tan wil je laten zien ook. Door deze vijf kleuren te dragen, lijk je bruiner.

Je hoeft je heus niet elke dag in het wit te kleden om je gebronsde huid mooi uit te laten komen. Kleurengoeroe Kate Smith vertelt je met welke kleuren je bruiner lijkt dan je bent.

Mooi roze is niet lelijk

Hoewel we het zelf niet zo snel gekozen zouden hebben, doen roze tinten het blijkbaar ook goed bij een bruine huid. Kate: “Watermeloen en bes – alles wat een roze tint is, trekt de aandacht naar jouw gebronsde huid.” Niet dat we een reden nodig hebben om roze te dragen, maar toch handig om te weten.

Fris en fruitig

Say yes to citruskleuren! “Citroengeel, limoengroen of sinaasappeloranje zijn gedurfde tinten die jouw gezonde gloed zullen benadrukken,” vertelt Kate. Durf jij?

Wit, witter, witst?

Grijp jij direct naar je crispy white shirts nu je een paar dagen in de zon hebt gezeten? Prima idee, maar er zijn nog meer witte tinten die het na een zonsessie goed doen bij je huid. “Fel wit is geweldig voor koele huidtinten, maar gebroken wit is mooier voor natuurlijk goudbruine huidjes. Zowel wit als gebroken wit zijn heel erg licht, dus ze laten de kleur van je huid een stuk donkerder lijken,” weet Kate.

Een oceaan om in te vluchten

Blauw is ook een goed idee als je een bruin huidje hebt gekregen van de zon. Kate legt uit voor welke tinten je het best kan kiezen: “Ongeveer elke kleur blauw matcht goed met een tan. Een warme blauwgroen en turquoise zijn vooral heel aantrekkelijk tegen de warme gloed van een sunkissed huid. Door lichtere kleuren blauw zullen je nog bruiner laten lijken.”

Net als het koraal

Een andere tint waarmee je je bruine huid goed naar voren kunt laten komen zijn koraalkleuren. “Koraal en warme roze tinten complimenteren de rozige tonen van een bruine huid,” aldus Kate.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Ze.nl | Beeld Sanoma beeldbank