Vlieg je met KLM? Dan moet je hier rekening mee houden

KLM vliegen

Op vakantie met KLM? Dan kan het goed zijn dat je niet zomaar meer gratis een koffer mee kan nemen. De luchtvaartmaatschappij gaat namelijk reizigers op meer verre vluchten laten betalen voor hun ruimbagage. Bummer.

Nu was het al langer zo dat je voor bestemmingen binnen Europa en Noord-Amerika extra in de buidel moest tasten om een grote koffer mee te mogen. Maar nu gaat KLM dat ook invoeren op vluchten naar Azië, het Midden-Oosten, Afrika en India. Midden volgend jaar zal deze regel gelden op alle reizen.

Concurrentie

Waarom ze het doen? De uitbreiding van de maatregel moet KLM helpen in de concurrentiestrijd met prijsvechters als Norwegian Air en IAG-dochter Level. Bij KLM komt de regeling er op neer dat voor het inchecken van een koffer rond de 100 euro extra moet worden betaald. Dat is toch wel even jammer. De maatschappij maakt gebruik van drie soorten tickets. De goedkoopste tickets exclusief ruimbagage worden volgens KLM goedkoper. Als je dus alleen handbagage meeneemt, reis je met deze nieuwe regelgeving dus uiteindelijk voor minder geld. Andere tickets inclusief ruimbagage zijn wel iets duurder dan de zogeheten light-tickets. Goed kijken dus, voordat je boekt!

Bron: ANP | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!