Zó zag onze koning Willem-Alexander er vroeger dus uit

willem-alexander

We weten inmiddels allemaal heel goed hoe onze koning er nu uitziet. Maar hoe zag hij er vroeger eigenlijk uit? We hebben een paar hele leuke foto’s van baby tot aan zijn bruiloft in 2002 voor je op een rijtje gezet. 

Baby – 1967

Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg werd geboren op 27 april 1967 als oudste kind van prinses Beatrix en prins Claus. Niet veel later werden ook zijn twee andere broertjes prins Friso (1968 – 2013) en prins Constantijn geboren (1969).

Peuter – 1970

Tijdens zijn jeugd woonde Willem-Alexander in Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche. Op de foto is onze koning nog maar twee jaar oud. Wij zien heel veel gelijkenissen met zijn dochters in die tijd.

Kind – 1978

De jonge prins Willem-Alexander was een echte sportman. Schaatsen en voetbal vond hij geweldig. Op de onderstaande foto zien we de elfjarige Willem-Alexander samen met oud-voetballer Ruud Krol. Het WK Voetbal was toen net achter de rug. Nederland verloor tegen Argentinië.

Tiener – 1983

Toen Beatrix, de moeder van Willem-Alexander in 1980 koningin werd, mocht hij zichzelf Prins van Oranje noemen. Na een aantal jaar voortgezet onderwijs te hebben gevolgd op het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag, besloot hij in 1983 om deze tijd voor te zetten in Wales. Daar heeft hij zijn school afgemaakt.

Twintiger – 1989

Nadat hij zijn militaire dienstplicht bij de Koninklijke Marine had afgerond, ging Willem-Alexander geschiedenis studeren aan de Rijksuniversiteit van Leiden. Hier hadden ook zijn moeder en oma gestudeerd. Willem-Alexander genoot erg van het studentenleven en daar ontstond dan ook de bijnaam ‘Prins ‘Pils’.

Lees ook
Dít kun je wel doen op Koningsdag dit jaar

Bruiloft – 2002

Toen Willem-Alexander eenmaal was afgestudeerd konden de grote voorbereidingen voor het koningschap beginnen. In 2001 maakte hij zijn verloving met Máxima Zorreguieta bekend. Zij trouwden op 2 februari 2002 in Amsterdam en mogen zichzelf sinds 30 april 2013 de koning en koningin van Nederland noemen.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Beeld: BrunoPress | Bron: Story