Kourtney Kardashian neemt (soort van) ontslag bij ‘Keeping Up With The Kardashians’

kourtney kardashian

40 jaar en met pensioen, het is wat Kourtney Kardashian gaat doen. Fans van Keeping Up With The Kardashians konden afgelopen weekend eindelijk de aflevering met Kourtney’s breaking point zien. Hierin maakt Kourtney officieel bekend dat ze een stapje terugneemt in de reality serie. 

En aan dat besluit ging nogal wat vooraf. In de aflevering van KUWTK was te zien hoe Kourtney en Kim (39) elkaar als wilde katten in de haren vliegen. Die clash werd – natuurlijk – gefilmd en breed uitgemolken door de Kardashian-Jenner clan. De film crew stopte een week met filmen, zodat de familie de tijd kreeg om zich te herenigen.

Voor Kourtney leidde die week tot een grote beslissing. In de aflevering is te zien hoe ze haar ruzie met Kim uitpraat. Ook gaan Kourtney en Kim op een reis naar Armenië, een trip die al op de planning stond. Tijdens die reis wordt duidelijk hoe gefrustreerd Kourtney is door haar leven in de schijnwerpers. ‘Ik hou van onze fans, ik hou van de interactie met hen, maar ik denk dat door alles wat er gaande is met mijn zussen, ik gewoon van deze trip wil genieten met Kim en de kinderen, meer low-key.’

Bij terugkomst volgt er opnieuw een gesprek tussen Kourtney en Kim, ditmaal ook met Khloe erbij. ‘Ik voel me als een hamster in een hamsterwiel en ik kan niet zo doorgaan,’ legt een geëmotioneerde Kourtney aan haar zussen uit. Uiteindelijk hakt Kourtney dan ook de knoop door. ‘Ik heb besloten dat ik een grote stap terugneem van het filmen en dat ik nu selectief ga zijn in de momenten die ze mogen filmen. Ik ga alleen nog dingen filmen die ik echt leuk en interessant vind.’

Dat is dus geen ferme nee – maar in hoeverre Kourtney nog te zien zal zijn is onbekend. Hiermee is de 40-jarige reality ster de eerste die haar familie bóven de familie soap stelt, iets waar alle Kardashian-Jenner telgen mee worstelen.

Lees ook: Kardashian Kurator: je kunt nu een betaalde superfan van de Kardashians worden

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.