Krijg nou tieten

Toen ik op mijn dertiende met mammie mijn eerste behaatje ging kopen was ik trotse bezitter van een heuse cup A. Twee jaar later kon ik mijn puppy’s een cupje groter huisvesten. Dat was mijn laatste upgrade.

Borstvergroting
Ik stond niet vooraan bij het uitdelen van de bloesvulling, maar ik mag niet klagen. Toen ik in de krant las dat de gemiddelde cupmaat van de Nederlandse vrouw 80C is verbaasde me dat wel. Ik was in de veronderstelling dat 75B gemiddeld was. Ik loop blijkbaar alweer 15 jaar achter. Nederlandse borsten groeien! Een derde van de Nederlandse vrouwen is zelfs behangen met cup D.

De magie van dubbel D’s
Een D-cup klonk mij als puber zo groot in de oren, ik kreeg altijd associaties met meloenen, Oktoberfest en Pamela Anderson. Dubbel D’s waren voorbehouden aan actrices en pornosterren die ronddartelden op killerheels met opgeknoopte blousjes terwijl ze een extension om hun vinger draaiden. Mannen met een dubbel D aan hun arm hadden het voor elkaar.

Dubbel D’s in het wild
Cup D is inmiddels straatbeeld. Ze lopen gewoon in het wild, zonder opgespoten lippen en naveltruitjes. Ik herinner me nog dat ik als klein meisje wel eens met mijn moeder door de Zeeman of Hema liep. Bij de beha-afdeling bleef ik meestal even staan. Het grootste exemplaar werd opgedoken en belandde standaard op mijn hoofd, of ergens anders waar ie niet hoorde. Een cup D past wel op mijn hoofd, maar helaas nog steeds nergens anders.

Veelzijdige voorgevel
Geen kwaad woord over mijn voorgevel hoor. Mijn meisjes zet ik zo nu en dan nog wel eens strategisch in om gratis drankjes los te peuteren of om onder een boete uit te komen. Blijkbaar is je bos hout ook nog handig voor andere doeleinden, namelijk vervoer van goederen. Tachtig procent van de vrouwen koopt een verkeerde maat beha. Zouden deze vrouwen dat doen om dezelfde reden als de Amerikaanse uit onderstaand filmpje?


CC foto: sergio savarese