Kris Berry gelooft niet in de ware man

Tijd om kennis te maken met Kris Berry (30). Aan Viva vertelt zij over haar liefde voor muziek en ‘de ware’.

Ze trad op tijdens de Olympische Spelen in Londen, was al te horen bij Giel Beelen en De Wereld Draait Door én haar debuutalbum Marbles denderde de hitlijsten binnen. Kris is op weg naar de top.

Verliefd op muziek
De van oorsprong Curaçaose werd al verliefd op muziek toen ze nog in de buik van haar moeder zat. “Ze draaide veel klassieke muziek. Eigenlijk kan ik me geen moment herinneren dat ik niet van muziek hield. Op een gegeven moment kocht mijn moeder elke week een bandje voor me. Onbedoeld zijn die bandjes het begin geweest van mijn passie voor muziek.” De brunette voegt toe: “Liefde draait ook om passie.”

Gebroken hart
Haar moeder woont nog op Curaçao, maar ontfermt zich nog steeds over het wel en wee van haar dochter. “Soms vergeet ze hoe oud ik inmiddels ben. Ik denk dat ze me wil behoeden voor wat haar is overkomen, een gebroken hart”, vertelt Kris. “Maar ik heb mijn eigen karakter, dus dat moet ze toch een beetje gaan loslaten.”

De ware
Zelf is de zangeres haar deel onbetrouwbare mensen al tegengekomen. “In het verleden is het weleens gebeurd dat ik een foute persoon aan de haak sloeg. Dingen die spontaan gebeuren, vind ik heerlijk. Maar dat uitgangspunt brengt ook negatieve aspecten met zich mee.”

Toch vindt ze dat je alles uit het leven moet halen. “Je hebt tenslotte maar één kans”, zegt ze. “Liefde draait bij mij vooral om die passie en spanning. Voor die spanning, dé vonk, heb ik veel over. Liefde is een zoektocht, net als muziek.”

Waar de zoektocht van de 30-jarige Kris zal eindigen weet ze niet. “Ik geloof niet in de ware man. Ik denk dat liefde veel verder gaat dan alleen maar iets vinden in iemand. Het gaat over veel van jezelf weten. Waarom jij hier bent en hoe je je leven invulling wilt geven. Pas daarna komt de chemische klik met iemand anders om de hoek kijken, iemand die dat allemaal wil delen met jou. Voor mij is dat liefde.”

Lees het volledige interview in Viva 42 die vanaf woensdag 10 oktober in de winkels ligt.