Kritiek op oproep donatie van Kylie Jenner voor make-upartiest

kylie Jenner make-upartiest

Stel je voor: je bent een van de rijkste twintigers in Amerika, hebt een familie die – op z’n zachtst gezegd – een goede boterham verdient en jouw vaste make-upartiest wordt ziek. De operatie kost 50.000 euro. Betaal je dan zelf of vraag je jouw fans te doneren? Kylie Jenner deed het laatste en dat zorgde voor een behoorlijke bak kritiek. 

Haar make-upartiest, Samuel Rauda, moet een ingewikkelde hersenoperatie ondergaan na een auto-ongeluk. Kylie heeft daarom haar fans gevraagd geld in te zamelen via crowdfunding, en dat terwijl haar eigen vermogen wordt geschat op meer dan een miljard euro.

Donatie make-upartiest Kylie Jenner

Die oproep is dan ook bij veel fans in het verkeerde keelgat geschoten. Die vinden dat ze die operatie ook wel zelf kan betalen. Zij doneerde 4200 euro. En nu is dat voor velen (meer dan) een maandsalaris, maar voor haar slechts een fractie van een maandsalaris.

De 23-jarige schone postte een story via haar Instagram met daarin: ‘Moge God over je waken en je beschermen. Neem de tijd om te bidden voor Sam en swipe omhoog om de Go Fund Me-pagina te bezoeken’. Aardig bedoelt natuurlijk, maar eh, ja. Voelt toch een beetje gek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress
Selien woont in Kortenhoef, een klein dorpje nabij 't Gooi, met haar vriend en hun Roemeense hond Bimmer. Verwondert zich dagelijks over duizend en één dingen, valt regelmatig over haar eigen voeten en beoefent (zonder enig sportief talent) alle mogelijke sporten om in shape te blijven, maar laat chocola nooit staan. Voor freelance avonturen volg je haar via Instagram op @selienkoster