Waarom er ook kritiek is op de Nederlandse serie ‘Undercover’

undercover nederlandse serie

Kijkers zijn lyrisch over de serie Undercover op Netflix. Gesproken wordt van de nieuwe Penoza, maar toch is er ook flink wat kritiek op het pareltje van eigen bodem.

Het zou de eerste Nederlandse Netflix-serie zijn, maar dat is niet helemaal waar. De afleveringen waren namelijk al te zien op de buis bij onze zuiderburen en is nu ook aangekocht door de streamingservice.

Maar waar gaat de serie over? Ferry Bouwman is een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Maar twee undercoveragenten proberen hier een stokje voor te steken, door te infiltreren in het leven van zijn vrouw, Danielle.

Onverstaanbaar

Nee, er is geen kritiek op het acteerwerk. Met grote namen als Frank Lammers. Tom Waes, Anna Drijver en Elise Schaap zit dat wel snor. Maar ja, wat zeggen ze nu precies? Het commentaar komt vooral op sommige – volgens kijkers dan – onverstaanbare accenten en dialecten. Zo zou het Brabantse accent slecht zijn en is aan het Vlaams helemaal geen touw vast te knopen. Gelukkig heeft Netflix aan iedereen gedacht en is er gewoon ondertiteling aanwezig. Kun je weer fijn verder kijken.

Bron: Libelle, Linda. | Beeld: Still
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!