Jij en je vriendinnen kunnen nu allemaal Tokio zijn in deze ‘La Casa de Papel’-escape room

La casa de papel spin-off

Op een verlaten industrieterrein aan de rand van het Utrechtse centrum rijden we een aantal rondjes. Het moet hier toch ergens zijn? De schemering valt, onze ogen speuren de weg af, de raadselachtige twijfels slaan toe. Hebben we het juiste adres wel? We checken nogmaals, maar echt, het moet hier ergens zijn. Totdat we opeens een pijlbord zien dat ons de weg wijst. Escapegame in La Casa de Papel-stijl: here we come. 

La Casa de Papel Escape Game

Het speuren naar VR Escape Room Time draagt helemaal bij aan de gezonde spanning die ons te wachten staat. Want wat is het dat we gaan doen? We gaan een escapegame spelen in de stijl van de Spaanse successerie La Casa de Papel. ‘In de stijl van’ kun je overigens net zo goed vervangen door ‘op de set van.’ Want het mag gezegd worden: door het decor – dat een exacte kopie is van de bibliotheek van de Koninklijke Munt – waan je je direct op de set van El Profesor en zijn pupillen. Of komen Tokio, Berlín en Helsinki zometeen binnenlopen…?

la casa de papel

Virtual Reality

Maar dat is nog niet alles: bij Virtual Reality Escape Room Time in Utrecht krijg je er een tweede werelddimensie bij. Voor ieder team is er namelijk ook een virtual reality bril beschikbaar. En als je dacht dat de bibliotheek al zo goed is nagebootst, wait for it. De wereld die schuilgaat achter de bril is pas écht akelig realistisch. ‘Casa de Papel, ik ben in je’ is nog nooit zo accuraat geweest ;-).

casa de papel escapegame

Overbodig om te zeggen dat Casa de Papel + escape game + virtual reality = win-win-win is. Het spel is namelijk niet alleen leuk voor alle fans van de serie, maar ook voor de niet-fans die van hints en mysteries houden. Je moet continu schakelen tussen de raadsels in de bibliotheek en de enigma’s in de virtuele wereld. Dat is vaak hilarisch, soms lastig en bovenal gewoon heel leuk. Communicatie is dus key, zou El Profesor zeggen.

la casa de papel escapegame

Het uiteindelijke doel is het kraken van de kluis, want hey, daar vind je stapels met cash. Let wel op. Net als in de serie blijft het uitkijken geblazen, want de politie zit je op je hielen.

casa de papel escapegame

Moet jij binnenkort een teamuitje plannen, is je beste vriendin helemaal fan van La Casa de Papel of heb je zin in een leuk avontuur met familie en vrienden? Boek deze escapegame dan direct via deze link. Het spel wordt gespeeld in groepen van minimaal zes en maximaal 36 personen.Wij hebben ‘m voor je getest en echt: het was een pracht avontuur.

Voor de liefhebber van La Casa de Papel: op 19 juli verschijnt seizoen drie van de hitserie op Netflix.

Bekijk hieronder de bloedstollende trailer van het nieuwste seizoen.

 

 

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.