Laat of verf je haren grijs

Bij mannen is grijs haar charmant, daar zijn veel vrouwen het over eens. Denk George Clooney en denk (dat viel me deze week op) Matthijs van Nieuwkerk. Maar bij vrouwen is het nu ineens óók bon ton.

Kate goes grijs
Tot nu toe probeerden dames de tekenen van het ouder worden massaal met kunst- en vliegwerk te verdoezelen. Als ze die zilveren strengen wel zichtbaar lieten waren dat vaak dames die totaal lak hebben aan heersende mode- en schoonheidstrends. Maar echt modieus waren grijze lokken bij vrouwen niet.

Tot nu dus, de kleur is helemaal in. Sterker nog: bekendheden als Kate Moss (36) verven zelfs plukjes haar grijs. Ook modellen op de catwalk bij de show van onder andere Chanel of Rue du Mail in Parijs gingen grey all the way.

Puur natuur
Een paar van mijn vriendinnen laten hun eerste grijze haren heel recalcitrant (of laks of puur-natuur-willen-blijvend) gewoon zo. Toen ik hun grijze haren zag, dacht ik: “Goh, ik ben wel blij dat ik blond ben en je mijn grijze haren daarom  snel ziet.”

Maar met die gedachte ben ik dus hopelijk ouderwets, mijn puur-nature vriendinnen zijn juist überhip. Al weten ze dat waarschijnlijk niet en al was het ze daar ook vast niet om te doen ;-)

Kijk naar je moeder
Wist je trouwens dat je al vanaf je 25e grijs kunt worden? En dat niet stress of een heftig dieet bepalen of en wanneer je grijs wordt, maar dat het erfelijk is bepaald? Jammer dat ik niet weet wanneer mijn moeder grijs werd, die verft het heel on-hip al jaren.

Wat vind jij van grijze lokken bij vrouwen: koesteren of camoufleren?

CC foto: The Rhumb Line