Je vakantie goed afsluiten? Zo belangrijk is het

Je hebt intens genoten van die paar dagen vrij, maar de laatste dag schiet je toch ineens in de stress. Want heb je alles wel goed geregeld voordat je weer begint met werken? Het zijn de sunday blues in het kwadraat. Toch kun je jouw vakantie beter goed en ontspannen afsluiten.

Klinkt misschien heel logisch, maar denk maar eens goed na. Als je laatste dag in het water valt, is de kans groot dat je dit tripje niet positief herinnert. Die vlucht die je hebt gemist, de koffers die niet aankomen, noem het maar op: deze tegenslagen blijven in je gedachten. Dat vertelt neuropsycholoog Chantal van der Leest aan HLN.

Kort of lang

Het maakt volgens haar dan ook niet zoveel uit hoe lang je op vakantie gaat, maar welke pieken je hersenen onthouden. Denk aan dat vette bezoekje aan een waterval of die prachtige hike die je hebt gemaakt. Maar ook gewoon misschien een heerlijk diner bij zonsondergang. Dit zijn allemaal hoogtepunten van je trip en zal je dus later goed herinneren.

Slechte laatste dag

Al die geweldige ervaringen zijn allemaal leuk en aardig, maar als de laatste dag volledig in de soep loopt, kan dat ook de manier waarop je terugblikt op deze reis bepalen. Chantal verklaart: ‘Je herinnering aan een heerlijke vakantie kan echt compleet vergald worden door een slechte laatste dag. Bewaar dus een leuk uitje voor die dag. Nu is niet het moment om nog even verhaal te halen bij de hoteleigenaar over de koude douche of om te stressen over souvenirs. Ga liever nog een keer zwemmen en lunchen bij je favoriete restaurant.’ Genoteerd.

banner viva

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!