Is last minute een vliegticket boeken voordeliger of juist niet?

wanneer vakantie boeken

Hoewel wij al maanden onze vakantie gepland hebben, zweren sommige mensen bij het last minute boeken van hun reis. De reden? Het is vaak een stuk goedkoper om even te wachten. Maar is dat wel echt zo?

Want als je nu volgende week weg wilt, kan het goed zijn dat je diep in de buidel mag tasten. Daarom is het eerst goed om te weten wat nu precies onder last minute gerekend kan worden. Volgens Mirjam Dresmé van ANVR is er namelijk geen standaard definitie, zo vertelt zij aan het AD.

What’s in a name

Want volgens haar is het vooral een commerciële term. En hoewel je denkt dat je verstandig bent door te wachten tot het laatste moment, hoeft het helemaal niet goedkoper te zijn. Sterker nog, juist door vroeg te boeken kan je een hoop geld besparen. Dat weet ook Maarten van de Wilde van D-Reizen. ‘Vaak krijg je korting, maar het is niet gegarandeerd goedkoper. Prijzen worden mede bepaald door vraag en aanbod, dat verandert dagelijks’, verklaart hij.

Goedkoop is duurkoop

Want ook bij vliegtickets zit je met vraag en aanbod. Hoe meer mensen nog op het laatste moment een vliegticket willen boeken, hoe duurder het uiteindelijk zal worden. Wat dan wel werkt? Het goed in de gaten blijven houden en op het juiste moment je slag slaan. Dus laptop klaar, boeken maar!

banner

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!