Laura Jansen geeft de #VIVAVEER aan Sanne Vogel

Sanne Vogel

Iedereen die lef heeft, z’n hart volgt en lak heeft aan wat een ander denkt, verdient volgens ons een veer in z’n kont. Daarom organiseren we de VIVA Veer-estafette, zodat die mensen ook eens hóren dat ze zo inspireren. Vorige week trapten we af met zangeres Laura Jansen, die op haar beurt de VIVA Veer doorgeeft aan actrice en regisseur Sanne Vogel.

Productie: Michelle Bakker | Foto’s: José van Riele

Waarom Sanne volgens Laura een veer verdient

Geluksvogel?
Multi-talent Sanne Vogel (31) speelde in ‘Het schnitzelparadijs’ en ‘Annie M. G.’ In 2010 zat ze in ‘Wie is de mol?’ en haalde de finale. Naast actrice is ze een verdienstelijk regisseur. Zowel regiedebuut ‘Hartenstraat’ als ‘Brasserie Valentijn’ worden bioscoopsuccessen. Hoe ze er tijd voor vindt, weet niemand. Maar net als Laura neemt Sanne op allerlei manieren vluchtelingen onder haar vleugels.

Vriendschap
“Ik ken Sanne nog helemaal niet zo lang, maar ze is in een paar maanden echt een goede vriendin geworden. Maanden geleden stond ik op het Centraal Station in Amsterdam om vluchtelingen op te vangen en daar kwam ik haar tegen. Het klikte meteen en we hadden hetzelfde doel: zo veel mogelijk mensen helpen.”

Veerkracht
“Sanne behoort tot de categorie ‘niet lullen maar poetsen’. Bij haar is het: handen uit de mouwen steken en gaan. Ze nam bijvoorbeeld meteen vluchtelingen in huis die aankwamen op het station. En ze doet dat echt niet om aandacht voor haar als persoon te krijgen in de media. Ze zet zich enorm in voor de integratieproblemen in Nederland en alles wat ze doet, doet ze met volle overtuiging. Het is als een fulltime baan voor haar, en dat terwijl ze al zo veel fulltime banen heeft.”

Hart voor de zaak
“Sanne is nergens bang voor. Ze probeert tijdens zo veel mogelijk mediamomenten aandacht te vestigen op de vluchtelingenproblematiek. Haar Syrische vrienden behandelt ze als familie: ze heeft echt een groot hart.”

Sanne’s reactie

Sanne: “Superlief dat Laura mij gekozen heeft als ontvanger van de VIVA Veer. We waren inderdaad allebei heel druk met het helpen van vluchtelingen. Niet iedereen in onze omgeving begreep wat er aan de hand was. Soms zagen we zo veel narigheid, dat kon ik moeilijk uitleggen aan mensen die er niet bij betrokken waren. Laura had precies hetzelfde en daarin vonden we elkaar: zij en ik snappen waar we mee bezig zijn. Over twee weken zie ik Laura weer, dan ga ik naar Lesbos om net als zij daar vluchtelingen te helpen.”

Sanne geeft de veer door aan presentator Steffi de Pous. Waarom? Dat lees je volgende week.

Zelf ook een VIVA veer uitdelen? Dat kan! Ga naar viva.nl/veer en deel je eigen veer uit.