Lazy Sunday: 10 perfecte zondagfilms

Thank God it’s Sunday, want dat is de enige dag in de week dat we geen smoes hoeven te bedenken om languit op de bank te liggen en een zak chips leeg te eten. Om je in de tussentijd ook nog een beetje te vermaken zette VIVA 10 perfecte zondagfilms voor je op een rij.

The Notebook

Als je deze nog nooit hebt gezien moet je je gauw in een hoekje heel diep gaan schamen. De film vertelt het liefdesverhaal van Noah en Allie en is een echte tranentrekker, vooral omdat Allie wordt getroffen door dementie. Klinkt het iets te zoetsappig voor jou? Bedenk dan dat Ryan Gosling de hoofdrol speelt…

Focus

Een romantische misdaadkomedie: Focus is een prima film voor een zondag op de bank mét je lief. In deze film trekken Will Smith en Margot Robbie (inderdaad, die knappe chick van The Wolf of Wall Street) in het gezelschap van een dievenbende het ganse Amerikaanse land door om nietsvermoedende mensen van hun geld en dure spulletjes te beroven.

Alles Is Familie

Alleen om Benja Bruijning zou je deze film al moeten zien. Daarnaast is deze gewoon perfect voor een luie zondag; Alles Is Familie is een film met een lach en een traan en vertelt over een gezin, waarvan elk lid stuk voor stuk zijn/haar eigen problemen heeft.

Gone Girl

Misschien geen film waarbij je tussendoor even weg kunt dutten, maar Gone Girl moét je eigenlijk wel zien. Het is een superspannende film waarbij zowel de hoofdrolspeler (Ben Affleck) als jij op het verkeerde been wordt gezet. Deze is overigens ook prima geschikt om te kijken met partner.

Friends With Benefits

Natúúrlijk weet je aan het begin van deze film al hoe ‘ie af gaat lopen, maar who cares als je 1,5 uur lang naar de sixpack van Justin Timberlake kunt kijken. Ja toch?! In Friends With Benefits besluiten Dylan en Jamie sexbuddy’s te worden, totdat ze erachter komen dat ze toch meer willen dan alleen sex.

How To Lose a Guy in 10 Days

In plaats van een film waarin alles perfect verloopt tussen twee potentiële geliefden, is het bij How To Lose a Guy in 10 Days juist andersom. Hoewel ‘ie al talloze keren op tv is geweest, blijft deze film (waarin het gespierde lijf van Matthew McConaughey meerdere keren te zien is) altijd leuk.

Chef

Met deze film is het oppassen geblazen dat je je daarna niet helemaal volvreet, zoveel heerlijk eten komt er voorbij! Naast al het lekkers heeft Chef ook leuke personages, goede muziek en een lekker tempo. Kortom; perfect voor een zondag!

Soof

Fedja! Fedja! Fedja! Oh wat vinden we hem toch een leuke vent, hoewel de ster van de film toch echt Lies Visschedijk is. Ze speelt de rol van de chaotische kok Soof, die alles heeft: 3 kinderen, een klein bedrijf, een heerlijk huis en een fijne man (Fedja dus). Als ze iemand ontmoet die haar even echt lijkt te zien, ontspoort haar hele leven.

Jackie

Een mooi verhaal, mooie plaatjes en bijzonder goede actrices (de gezusters Van Houten en Holly Hunter) zorgen voor een aangrijpende feelgoodmovie. In de film gaan de tweelingzussen op zoek naar hun biologische moeder, die in het ziekenhuis ligt.

Bridget Jones Diary

Haar menselijkheid, oprechtheid en onhandigheid zorgen ervoor dat Bridget Jones Diary fantastisch (en oh zo herkenbaar) blijft om naar te kijken.

Beeld: iStock