Leaving Neverland: kinderen van Michael Jackson starten eigen onderzoek

paris jackson

De drie kinderen van Michael Jackson zijn een onderzoek gestart naar Wade Robson en James Safechuck, de mannen die hun vader in de documentaire Leaving Neverland beschuldigen van misbruik. Volgens New York Post willen de drie kinderen een aanklacht indienen tegen Robson, Safechuck en de makers van de film.

Prince (22), Paris (21) en de 17-jarige Bigi, die lang door het leven ging als Blanket, zouden zich richten op de financiën van de twee beschuldigers. Ze zouden experts hebben ingehuurd die een liefdadigheidsinstelling doorlichten die Wade Robson oprichtte rond de release van Leaving Neverland.

paris jackson

Het onderzoek richt zich op de vraag of de stichting heeft geprofiteerd van de publiciteit rond de film en waar geld dat daarbij zou zijn binnengekomen, naartoe is gegaan. Robson en Safechuck hebben meerdere keren aangegeven dat ze niets betaald hebben gekregen voor hun medewerking aan de docu.

‘We willen geen geld, maar verontschuldigingen’

Volgens een anonieme bron bereiden de drie Jackson-kinderen een rechtszaak voor waarin ze de twee mannen beschuldigen van fraude, valse verklaringen en het toebrengen van emotionele schade. De drie erfgenamen van de King of Pop zouden niet uit zijn op geld, maar op een verontschuldiging van Robson en Safechuck.

Bron: ANP, beeld: Getty Images
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.