Fingers crossed: er lijkt nu écht lenteweer op komst

lente-weer

Dit jaar gaat het allemaal net even wat anders dan anders. Dit jaar helaas geen lente na de winter, maar herfst. Hadden we net zin in. Maar, ‘change is gonna come’, eindelijk. Het mooiere, warmere weer waar we al zo lang naar snakken, is bijna hier.

Stijgende temperaturen

Na een lange periode van wisselvallig weer en lage temperaturen voor de tijd van het jaar is de omslag nabij. Weer.nl meldt dat een hogedrukgebied de buien in de tweede helft van de week langzaam maar zeker wegjaagt, dat de zon vaker doorbreekt en het ook warmer wordt.

Nat begin van de week

Vandaag is het nog nat. Er trekken regengebieden over het land en het duurt een tijdje voordat dat voor bij is. Maar, zodra dat het geval is, breiden opklaringen zich over het land naar het oosten uit. Tegelijkertijd trekken een paar felle buien het land binnen, die met onweer en hagel gepaard kunnen gaan en die ook naar het oosten trekken. Blijft dus wisselvallig.

Meer hagel en onweer

Morgen wisselen stapelwolken en de zon elkaar af en vallen diverse buien, met opnieuw kans op hagel en onweer. De westelijke tot zuidwestelijke wind is matig, aan zee af en toe vrij krachtig en met temperaturen tussen 12 en 14 graden is het koud voor de tijd van het jaar.

Lees ook
Wéér een regenbui? Hierdoor zijn de weer-apps van slag

Vanaf donderdag keert het tij

Ook woensdag is nog een buiige dag. Vanaf donderdag volgt een weersverandering. Terwijl lagedrukgebieden naar het oosten wegtrekken, bouwt zich in onze omgeving een hogedrukgebied op. Dankzij het droge weer en de steeds vaker schijnende zon, gaan de temperaturen omhoog. Vrijdag al kan het in het zuiden 20 graden of nog iets warmer worden. Vanaf zaterdag lukt dat op steeds meer plaatsen. Volgens WeerOnline is de kans klein dat het na volgend weekend opnieuw koud en nat wordt. Well, that was about damn time! Terrassen en blote benen, we zijn er meer klaar voor dan ooit.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: Flair | Beeld: GettyImages